logo

Bakan Süleyman Soylu: Bu Yıl 1 Milyon Kişiyi İŞKUR Vasıtasıyla İşe Yerleştireceğiz

Bakan Süleyman Soylu: Bu Yıl 1 Milyon Kişiyi İŞKUR Vasıtasıyla İşe Yerleştireceğiz

Bakan Süleyman Soylu Bu Yıl 1 Milyon Kişiyi İŞKUR Vasıtasıyla İşe Yerleştireceğiz-kamumemurlar.com

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, “Bu yıl inşallah 1 milyon kişiyi İŞKUR vasıtasıyla işe yerleştireceğiz.” dedi.

Bakan Soylu, Memur-Sen Trabzon Temsilciliğini ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, hükümetin yaptığı yatırımlara ilişkin bilgi aktardı.

Türkiye’nin yaşadığı sorunları dile getiren Soylu, “Sorunlara rağmen yaklaşık 3,5 ayda İŞKUR vasıtasıyla 298 bin kişiyi işe yerleştirdik. Hiç istikametimizi bozmadık, aynen devam ediyoruz ve edeceğiz. Bu yıl inşallah 1 milyon kişiyi İŞKUR vasıtasıyla işe yerleştireceğiz. İş başı eğitiminde ocak ayından itibaren önemli bölümü genç olan 104 bin insanımızı işle buluşturan bir anlayışı ortaya koyduk. Bu Türkiye’nin dinamizmidir, geldiği noktadır.” diye konuştu.

“Bir Anayasanın ruhunun, milletin ruhu olması gerekir”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’de reformları yapmaya devam ettiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Bizim en büyük reformumuz Türkiye adına anayasa reformudur. Bizim bundan vazgeçmemiz mümkün değildir. Anayasanın evet bir çok maddesi değişti doğrudur ama ruhu aynen o sistemin içerisinde kalmaktadır. İşte şimdi atacağımız en önemli adımlardan biri budur. Bir anayasanın ruhunun, milletin ruhu olması gerekir. Anayasanın ruhunun milletin değerleri olması gerekir. Anayasanın ruhu bizim birlik ve beraberlik içerisinde yaşayacağımız ve yıllarca bu ülkede halının altına süpürülen ve yüzleşmekten korktuğumuz, itilaflarımız üzerinden güya bizi ayırmaya çalışan anlayışları birleştiren ve yarına güçlü giden bir ruhu taşıyan anayasa ile yarını gerçekleştirmeli ve yakalamalıyız.”

“Otoriter bir devlet anlayışı içerisinde değil, tam tersi birey olarak temel hak ve özgürlükler odaklı bir anayasa elbetteki Türkiye’nin ve milletimizin arzu ettiği anayasadır” ifadesini kullanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, “Zihinlerimizi duvarlarla bir şekilde örmeye çalışan ve sağa sola bakmamızı engellemeye çalışan bir anayasadan, neredeyse bütün dünyayı aynı perspektif içerisinde gören, kendi kültür coğrafyasını, kendi medeniyet anlayışını, kendi anayasasında gören ve 360 derece etrafına dönüp bakabilen bir anlayışı bu anayasada bir şekilde oluşturmalıyız.” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, milletin ortak değerlerini bütünleştiren, keskin sınırları olmayan, milletin makul anlayışıyla beraber bütünleştirilebilen bir anayasa yapılması gerektiğini anlatarak, şöyle devam etti:

“Yeni bir anayasa ki şeffaf, ne söylediği anlaşılabilir, milletle paylaşılan ve paylaştıkça da milletin kabulünü bir şekilde oluşturan bir anayasa çizgisini hep beraber gerçekleştirmeliyiz. Biz eğer ikinci sıçramamızı güçlü bir şekilde yapabilme kabiliyetini ortaya koyacaksak bunu ancak Türkiye’yi ayaklarından, ellerinden bağlayan, ağzını bantlayan bu anayasayı değiştirip Türkiye’nin hareket kabiliyetini artıran, bugünkü yazılı kurallarını tam da milletin değerleriyle ve beklentileriyle berber örtüştüren bir anayasa ile sağlamak zorundayız.”

“Bugün Türkiye, sistem tartışması yapıyor”

Türkiye’yi neredeyse bir cenderenin içine hapsetmiş bir anayasa ile bütün milletin fedakarlığıyla gelinebilen noktanın burası olduğunu belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu Soylu, “İşte şimdi yepyeni bir anayasayı yani bu milletin bütün fertlerini kendi içerisinde rahatça ifade edebilen, herkesin kendisini onda görebildiği yepyeni bir anayasa ile inşallah 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşacağız.” dedi.

Soylu, bugün Türkiye’de rejim tartışması yapmadığını ifade ederek, şu değerlendirmede bulundu:

“Bugün Türkiye, sistem tartışması yapıyor. Dünyanın her tarafında demokratik bütün ülkelerde sistem tartışması vardır. ‘Hükümet sistemi şöyle mi olsun, böyle mi olsun?’ Bizim iddamız Türkiye’nin etrafındaki ülkelerle rekabet. Türkiye’nin hedeflerine ulaşabilmesi ve Türkiye’de artık istikrarın sürekli olarak devam edebilmesini temin edebilecek, demokrasinin hami, milletin amir olacağı, milletin ülkenin yönetiminin anahtarının tamamını kendisinde bulunduğu sistemin başkanlık sistemi olduğuna inanıyoruz. Yeni anayasanın da Başkanlık sistemi odaklı bir anayasa ile beraber oluşturulmasının Türkiye’yi hedefleri, idealleri, arzuları, ortak değerleri ile buluşturabileceğini çok net bir şekilde ifade etmek istiyoruz.”

Gülümseten diyalog

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Ak Parti hükümetleri döneminde çalışma hayatında yapılan yeniliklere ilişkin bilgi aktararak, bunları daha da geliştirmeye devam edeceklerini söyledi.

Bakanlık olarak yaptıkları ve yapmayı planladıkları projeler hakkında da sunum yapan Soylu, sendika üyelerinin sorularını yanıtladı.

Bakan Soylu, üyelerden birinin, “Maaşımızın 3 bin 600 lira olacağı müjdesini verirseniz seviniriz” ifadesi üzerine, şunları söyledi:

“Dün, 23 Nisan münasebetiyle Ankara Büyükşehir Belediyesinin Çocuk Meclisi bana geldi. Çok şeyler anlattılar, onlara ‘almadan vermek Allah’a mahsus’ dedim. Bu bütçenin bir geliri bir de gideri var. Belki de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en başarısız Çalışma Bakanlarından birisi olacağım.” Soruyu yönelten kişinin, yüksek sesle “İnşallah” demesi, gülümsemeye neden oldu.

Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kendi açısından doğru. Harika ya. Neden bunu söylüyorum, Kılıçdaroğlu’nu biz neden eleştiriyoruz? ‘SSK’yı batırdı’ diye. Benim için de söyleyecekler, ‘Çalışma Bakanlığını batırdı.’ Yaklaşık eksi 35 milyar lira ile başladım. Gelecekte biz bunu bir şekilde sağlayacağız. Geçen sene bizim toplam açığımız 11,5 milyardı. Bu sene 30’un üzerinde bir açıkla başladık. Bizim gönlümüz çalışanımıza en iyisini vermeyi ister. Hakkı mıdır? Muhakkak hakkıdır. Herkes emekliliğini, çalışma hayatındaki zaman dilimini en iyi şekilde gerçekleştirsin ama şöyle bir problemimiz var. Eğer biz bugün hesapsız ve plansız adım atarsak biz 3 bin 600’ü, 3 bin 200’ü daha üst birtakım yükümlülükleri yerine getiririz ama daha sonra da kepçeyle almaya başlarız. Oysa bugüne kadar böyle bir tabloyu ortaya koymadık. Bugünlerde verdiğimiz sözleri yerine getirmemizin nedeni budur. Ölçerek biçerek bunları yapmaya çalışıyoruz. Yapabileceğimizin en iyisini, en ölçülü biçimde ve milletimizin geleceğini bir şekilde maliyet içerisine sokmadan gerçekleştirmeye çalışıyoruz.”

“Ben yanlış anlamışım”

Bakan Soylu’ya soruyu yönelten kişi tekrar söz alarak, “Az önceki ifadenizi ben, ‘başarılı olacağım’ şeklinde anladığım için inşallah dedim.” diye konuştu. Bakan Soylu gülerek, “Biz hepimiz anladık” dedi.

Süleyman Soylu, katılımcılardan birinin, “Memuruz, emekli olduğumuz zaman ciddi anlamda maaşımız düşüyor ve emekli olamıyoruz, 65 yaşı bekliyoruz. Bu anlamda emekli olunca maaşlarımızın iyileştirilmesini bekliyoruz” görüşü üzerine, “Biz sizin birikiminizden, bilginizden 65 yaşına kadar istifade etmek istiyoruz. Size ihtiyacımız var” cevabı da gülüşmelere yol açtı.

Vali Abdil Celil Öz, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin de katıldığı ziyaret, Memur-Sen İl Temsilcisi Hasan Karal’ın Soylu’ya teşekkür etmesinin ardından sona erdi.

Sgkrehberi

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

10+9 = ?

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Etiketler:, , , , , , , , , , , , , ,