logo

1720 Kilometrekare Terörden Arındırıldı

1720 Kilometrekare Terörden Arındırıldı

firat-kalkaninda-1720-kilometrekare-terorden-arindirildi-kamumemurlar.com

1720 kilometrekare terörden arındırıldı

Suriye’de ÖSO ve TSK işbirliği ile sürdürülen Fırat Kalkanı Operasyonunda terör örgütleri DEAŞ ve PKK/PYD’ye ait 63 hedef vuruldu. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada operasyon kapsamında şu ana kadar 1720 kilometrekarelik alan terör örgütlerinden temizlendiği ifade edildi.

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DEAŞ’ın 60, PKK/PYD’nin ise 3 merkezi karadan ateş altına alınarak imha edildi.

Hava harekatı düzenlenmeyen harekatta 207 mahalde denetim ÖSO’ya geçti, 1720 kilometrekarelik alan terör örgütü DEAŞ’tan temizlendi. Çatışmalarda ÖSO’nun 2 askeri yaşamını yitidi, 8’i de yaralandı.

Genel Kurmay Başkanlığı tarafından harekatın son durumuna ilişkin yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:”Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 2 muhalif şehit olmuş, 8 muhalif yaralanmış. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 207 meskun mahalde yaklaşık 1720 kilometrekarede kontrol sağlanmıştır. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 60 DEAŞ ve 3 PYD/PKK hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak, DEAŞ ve PYD/PKK mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirilmiştir. Hava kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından hava harekâtı icra edilmemiş, ani çıkacak hedeflere yönelik olarak ‘yerde bekler’ uçak görevlendirilmiştir. Koalisyon güçleri tarafından da hava harekatı icra edilmemiştir. DEAŞ’ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı tespit ve imha timlerimiz tarafından 19 el yapımı patmayıcı kontrollü olarak imha edilmiş, harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 36 mayın ve 1575 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir.”

haberiyakala

Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

6+1 = ?

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Etiketler:, , , , ,