Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Göktürk-1 Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Göktürk- isimli uzay uydusunun fırlatılmasının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından derlenenler;

“Uzaya fırlatma töreni vesilesiyle bir araya geldiğimiz Göktür-1 keşif uzay uydusunu gönderdik. Hayırlı olsun. Artık neticilerini de gördükçe daha da gururlanacağız. Fırlatma aracından başarıyla ayrılan aracın ilk sinyallerini de inşallah bir saat içinde alacağız. Bu uydunun üretilmesi ve fırlatılmasında emeği geçen herkese şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Göktürk-1, daha önce Çin’den fırlatılan Göktürk-2’den daha kapsamlı bir uzay aracıdır.”

Savunma rünlerinde yerli oranının arttığını ifade eden Erdoğan, ”Kıbrıs Barış Harekatı’nda rastladığımız ilk askeri ambargolar terörle mücadelede de karşımıza çıktı. Şimdi bazı batılı ülkelerin savunma ürünlerini satmama kararı aldığını görüyoruz. Türkiye savunma alanında dışa bağımlılığını yarı yarıya azalttı. İnşaallah, 2023’te daha da azalacak.” dedi.

‘BİR DAHA KESİNLİKLE DÜŞMEMELİYİZ’

Batıdan gelen ambargo açıklamaları için ”Kötü komşu adamı hacet sahibi yapar.”atasözünü hatırlatan Erdoğan, bu girişimlerin kendilerini daha da hırslandırdığını söyledi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

”Sadece talep etmek yetmiyor, NATO’da beraber olduğumuz birçok dostlardan, silahsız İHA’lardan almak istediğimizi iletiyoruz. Bugün git yarın gel, en son kongreden izin çıkmadı diyorlar. İşte bunlar bizi sonunda hacet sahibi yaptı. Kendimiz üretiyoruz. Hem de çok daha ucuza. Geçmişte uçak, araba, motor fabrikalarını kapatıp hazır ürün alma tuzağına bir daha kesinlikle düşmemeliyiz.”

Haberiyakala