logo

2015 ve 2016 KPSS Sınavları da İptal Edilir mi?

2015 ve 2016 KPSS Sınavları da İptal Edilir mi?

2015-2016 eğitim ve öğretim yılı kapsamında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı hakkında açılan soruşturmanın sonuçları merakla beklenirken hala ÖSYM’den bir açıklama gelmedi.

Bu sene yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın atamaları zaten gündemdeyken şimdi 2015-2016 yılında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Kurumu olan ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) hakkında soruşturma başlatılması hem adayların hem de bakanlıkların kafasını epey karıştırdı.

Vatan gazetesinde yer alan habere göre; Savcılık KPSS soruşturmasında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Kurumu olan ÖSYM’nin kozmik odasında kurduğu sistemi çözdü.

Olay kapsamında savcılık tarafından KPSS’nin son 15 yıllık tüm kayıtları incelemeye alındı.

FETÖ üyelerinin casus yazılımla 2015-2016 sorularını da yedeklendiği tespit edildi.

Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tüm adayların gözlerini açıklama yapması beklenen ÖSYM’ye çevirdi. Bu soruşturma istemi Ankara Başsavcılığı Anayasayal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu Savcısı Ender Çoşgun’ tarafından yapılmıştı. ÖSYM’nin Kozmik Odası’ndaki bilgisayarların incelenlesi için bu sene ilk defa Bakanlar Kurulu kararı çıkarıldı. Bu kararın neticesinde başlatılan incelemede ilginç verilere ulaşıldı.

ÖSYM’nin sahip olduğu sisteme girildikten sonra soruların siliniyor görülmesine rağmen kopyalanmasını sağlayan arayüz programının hala çalıştığı tespit edildi. Bu durumda soruların adil yolla adaylara sunulmadığı fikri akıllara düştü.

Bu bilginin edinilmesi sonucunda savcılık şimdi kopyalanan 2015-2016 yıllarındaki soruların belleklere yüklenerek dışarıdaki adaylara sızdırılıp sızdırılmadığı konusu üzerinde duruyor.

Savcılık bu bilgiye ulaştığı zaman son iki sınavda kopya çekilip çekilmediğini de öğrenmiş olacak.

Eğer 2015-2016’da olan sınavlardan sonraki sınavların da sorularının sızdığı tespit edilirse sınavların iptali söz konusu olabilr.

Aynı soruşturma kapsamında ekipler, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Kurumu olan ÖSYM’nin Kozmik Odası’nda yapılan incelemede 2012-2013 KPSS Polis Meslek Yüksekokulu Sınavları’nın da kopyaları buldu. Elde edilen son bilgiler doğrultusunda adı geçen, konuyla ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarına yazı yazan Cumhuriyet Savcısı Ender Çoşgun, ÖSYM’ye hizmet sağlayan şirketler hizmet aldılarsa sistemlerini kontrol etmeleri konusunda uyardı.

Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

5+9 = ?

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Etiketler:, , , , , , , , , ,