logo

2016 Ağustos-Eylül Dönemi Öğretmen Atamaları Yakında Netleşecek

2016 Ağustos-Eylül Dönemi Öğretmen Atamaları Yakında Netleşecek

2016 Ağustos-Eylül Dönemi Öğretmen Atamaları Yakında Netleşecek-kamumemurlar.com

2016 yılı Ağustos-Eylül dönemi öğretmen atamaları konusu önümüzdeki günlerde netleşecek.

Milli Eğitim Bakanlığı bilindiği üzere yılda Ocak-Şubat dönemi ve Ağustos-Eylül dönemi olmak üzere iki defa öğretmen ataması gerçekleştiriyor. Son 10 yıla baktığımızda 1 yıl şubat ataması hariç olmak üzere Şubat ve Ağustos aylarında her zaman öğretmen ataması gerçekleşmiştir. Hatta bu ayların dışında yapılan ara dönem atamaları da mevcuttur.

Yapılan bu atamalar içerisinde özellikle Ağustos ataması en önemli atama dönemi olarak bilinmektedir. Bu zamana kadar yaz döneminde yapılacak öğretmen atamalarının sayısı en geç Şubat ayı sonuna kadar belirlenir ve kamuoyu ile paylaşılırdı. Mart ayını bitirdiğimiz şu günlerde Milli Eğitim Bakanlığı yazın yapılacak atamalar için hala açıklama yapmadı.

Nisan ayında TBMM yeni anayasa ile yoğun bir şekilde çalışacak gibi gözüküyor. Yeni anayasanın halkoyuna gitmesi için meclisten 330 oy alıp geçmesi durumunda meclis tatile girebilir ve öğretmen atamaları için sıkıntılı bir süreç başlayabilir. Hatırlanacağı üzere 2 dönem önce yapılan Eylül atamalarında TBMM yeteri kadar hızlı olamamış ve yeni atanan öğretmenler yaklaşık 10 gün döneme geç başlamıştı.

Bütün bu sebeplerden dolayı 2016 yılı ağustos dönemi öğretmen atamalarının akıbetinin Nisan ayı içerisinde belli olması bekleniyor. Atama bekleyen öğretmenler en az 50 bin atama talep ediyor. Bilindiği üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 20 bin öğretmen ataması sözü var. Bu sebepten dolayı bu sayının altında bir atama olması mümkün değil. Atama sayısının yine 37-40 bin bandında olması en kuvvetli ihtimal olarak görülüyor.

Atama bekleyen öğretmen sayısının 414 bin(resmi veriler) olduğu şu günlerde süreci yakından takip edip siz değerli okuyucularımızı ve atama bekleyen öğretmenlerimizi bilgilendirmeye devam edeceğiz. Bizi takip etmeye devam ediniz.

Mebpersonel

Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

6+5 = ?

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Etiketler:, , , , , , , ,