logo

2016 Ağustos Öğretmen Atamaları Gelişmeleri ve Bakan Avcı’nın Açıklamaları

2016 Ağustos Öğretmen Atamaları Gelişmeleri ve Bakan Avcı’nın Açıklamaları

2016 Ağustos Öğretmen Atamaları Gelişmeleri ve Bakan Avcı'nın Açıklamaları-kamumemurlar.com

Öğretmen adayları 2016 Ağustos ayında atama beklediklerini belirterek geçtiğimiz gün Twitter üzerinden gündem yarattı. Öğretmenlerin Ağustos atamaları ile ilgili son durum nedir? Öğretmen Atamaları yapılacak mı?

Öğretmen adayları 2016 Ağustos ayında atama beklediklerini belirterek geçtiğimiz gün Twitter üzerinden gündem yarattı. Öğretmenlerin Ağustos atalamalarıyla ilgili son durum nedir? Öğretmen Atamaları yapılacak mı?

Fen Edebiyat Fakültesi’nde ki öğrencilerin aldıkları formasyonlar sonrasında iyice artan atama zorluğu öğretmen adaylarını canından bezdirdi. Seçim döneminde iktidar partisinin vaadlerine güvenen öğretmen adayları önümüzdeki KPSS döneminde yüksek kadrolar bekliyor. Konuyla ilgili gündem Twitter üzerinden kuruldu. Geçtiğimiz günlerde ücretli öğretmenlerin taşeron işçi yasasından yararlanıp yararlanamayacağı konusunda spelükasyonlar yaşanmış konuyla ilgili net bir bilgi ortaya çıkmamıştı. Eğer ücretli öğretmenlik yapılan kişilere kadro verilirse, KPSS sınavına girerek atama bekleyen öğretmenlerin işi daha da zorlaşacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Nabi Avcı 2 yıl içerisinde ücretli öğretmen sorununu çözeceklerini belirtmişti. Snava sayılı günler kala KPSS’ye girerek atama bekleyen öğretmenler müjdeli bir haber bekliyor. Sosyal medya üzerinden birlik olarak Eğitim Bakanı ve Başbakan’a seslenen öğretmenler Twitter’da çözüm aradı.

MEB Ağustos’ta Öğretmen Atamaları Yapacak Mı? Ağustos öğretmen atamaları ile ilgili son gelişmeler haberimizde. Atama bekleyen öğretmen adayları Ağustos ayında öğretmen atamaları yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden konu ile ilgili net açıklama bekliyorlar. 2016 KPSS/ÖABT sınavlarına girecek olan öğretmen adayları, Ağustos öğretmen atamaları ile ilgili bir açıklama yapılmamasından kaygı duyuyorlar.

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı Şubat ayında 30 bin öğretmen atamaları yapmıştı. Şubat ayında yapılan öğretmen atamaları geçmiş yıllara nazaran büyük bir atama idi. Şubat ayında 30 bin öğretmen atamaları yapılması Ağustos ayında atama bekleyen öğretmen adaylarını endişeye soktu. Çünkü Şubat’ta yüklü alımın olması Ağustos’taki atamadan kesileceği anlamına geldiğini iddia ediyorlar. Konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı’da “Ağustos ayında öğretmen atamaları yapmayabiliriz” diyerek Ağustos ayında öğretmen atamaları bekleyen adaylarını hayal kırıklığına uğrattı.

2016 Ağustos’ta Öğretmen Atamaları Yapacak mı?

Ağustos ayında öğretmen atamaları yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı’na Maliye’den atama izni verilmesi ayrıca meclisten Ağustos ayında öğretmen atamaları için yasal düzenleme yapılması gerekiyor. İlerleyen günlerde bu konuda hükümet ve bakanlığın açıklama yapması bekleniyor.

AĞUSTOS AYINDA 50 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI İSTİYORLAR

Diğer yandan atama bekleyen öğretmen adayları da Ağustos ayında en az 50 bin öğretmen atamaları yapılması için yetkililere çağrıda bulunuyorlar. Bunun için bir imza kampanyası başlatan öğretmen adayları, Ağustos öğretmen atamaları kadroları için somut adımların atılmasını bekliyorlar.

Mebpersonel

Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

10+4 = ?

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Etiketler:, , , , , , , , , ,