logo

2017 – 2018 E-Okul Giriş! Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) – Nasıl Giriş Yapılır?

2017 – 2018 E-Okul Giriş! Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) – Nasıl Giriş Yapılır?

Öğrencilerin eğitim hayatı boyunca tüm sınav, not ve devamsızlık bilgileri, aynı zamanda diğer eğitim detaylarını içeren bilgiler E-okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden erişilebiliyor. Peki, öğrenci ve veliler için oluşturulan E-okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır? İşte, öğrenci ve velilerin her an kolayca erişebileceği E-okul veli bilgilendirme sistemi (VBS) giriş ekranı…

Öğrencilerin eğitim hayatı boyunca tüm sınav, not ve devamsızlık bilgileri, aynı zamanda diğer eğitim detaylarını içeren bilgiler E-okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden erişilebiliyor. Peki, öğrenci ve veliler için oluşturulan E-okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır? İşte, öğrenci ve velilerin her an kolayca erişebileceği E-okul veli bilgilendirme sistemi (VBS) giriş ekranı…

Milli Eğitim Bakanlığının sunmuş olduğu E-okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde, öğrencilere ait not ve devamsızlık bilgisine kolay ve hızlı bir şekilde en güncel haliyle ulaşabilmek mümkün. Bu sistem öğrencilerle birlikte veliler için de oluşturulmuştur. E-okul sisteminde süreç, öğrencinin okula başlaması ile başlar, öğrencinin mezuniyetine kadar devam eder. E-okul veli bilgilendirme sistemine, resmi web sitesi olan https://e-okul.meb.gov.tr/ üzerinden erişilebilmektedir.  Böylece öğrenci numaraları ve T.C.kimlik numaraları ile giriş yapılarak bu sistemden en etkin ve verimli şekilde yararlanılabilmektedir.

E-okul veli bilgilendirme sistemi; öğrencinin sınav puanlarını, sınav tarihlerini, devamsızlık durumunu, haftalık ders programını, nakil işlemlerini, merkezi olarak yapılacak sınavların (TEOG vb.) tercih işlemlerini, aldığı belgelerini, şube başarı ortalamalarını, yılsonu notlarını ve duyurularını içermektedir.

Aynı zamanda E-okul veli bilgilendirme sisteminin telefonlara da indirilebilme olanağı bulunmaktadır. Bu sayede veliler öğrencilerin eğitim akışını anlık olarak her yerde diledikleri zaman takip edebilecekler. Kısaca E-Okul veli bilgilendirme sistemi, velilere öğrencileri hakkında bilgiler sunmaktadır. Bu sayede veliler çocuğuyla ilgili bilgilerini tüm eğitim hayatı boyunca öğrenebilmekte ve çocuğuna daha iyi eğitim kalitesi, üstün başarı sağlayabilmek adına geleceğini şekillendirme fırsatına sahip olmaktadır.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNE (VBS) NASIL GİRİŞ YAPILIR?

E-okul veli bilgilendirme sisteminde;

1)Türkiye Cumhuriyeti (TC) kimlik numarası

2)Okul numarası

3)Birkaç güvenlik sorusu yanıtlanarak sisteme kolayca giriş yapılabilmektedir.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNE AŞAĞIDAKİ LİNK ÜZERİNDEN GİRİŞ YAPABİLİRSİNİZ:

https://e-okul.meb.gov.tr/

E-OKUL SİSTEMİ NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır.

MOBİL E-OKUL SİSTEMİ NEDİR?

Mobil e-okul sistemi ile veliler öğrencilerinin okul durumu telefonlarına gelecek SMS aracılığıyla öğrenebilmektedir.

Mobil e-okul bilgi servisini kullanmak için sisteme üye olmak yeterlidir. Veliler öğrenci bilgilerini mobil ortamdan kısa mesaj servisi SMS ile otomatik olarak alabilmektedir. Bunun için yapılması gereken sisteme üye olmaktır.

Servise üye olmak için öğrenci T.C. Kimlik Numarası’nı cep telefonundan kısa mesajla 8383 numarasına göndermek yeterli olmaktadır. Servise üye olan veya üye olmayan tüm kullanıcıların yaptığı her bir sorgulama için belli bir ücretlendirme yapılmaktadır ve bu ücretlendirme minimum seviyededir.

E-OKUL SİSTEMİ HANGİ AMAÇLA KULLANILMAKTADIR?

Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içeren bir sistem Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilmektedir. Devlet ve özel ilköğretim okulları, anaokulları, özel eğitim kurumları, ortaöğretim kurumları e-okul sisteminde işlem yapmaktadır.

E-okul sistemi üzerinden öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’na erişilebilmektedir.

E-okul modülünün haricinde, velilerin öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikten sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.

E-OKUL GİRİŞ SİSTEMİNİN VELİLERE SAĞLADIĞI YARARLAR NELERDİR?

1)Öğrencinin devam ve devamsızlık durumunu kontrol edebilecek,

2)Öğrencinin sınavlarından aldığı notlara bakabilecek,

3)Öğrencinin yılsonu notlarını öğrenebilecek,

4)Haftalık ders programını öğrenebilecek,

5)Öğretmen veya yetkililer ile yazışma yapıp iletişime geçebilecek.

E-OKUL GİRİŞ SİSTEMİNİN ÖĞRENCİLERE SAĞLADIĞI YARARLAR NELERDİR?

1)Öğrenciler sınav sonuçlarını öğrenebilecek,

2)Testler çözebilecek,

3)Kendilerine ait bir sayfalık internet sayfası tasarlayabilecek,

4)Devamsızlıklarını kontrol edebilecek,

5)Hastalık ders programını kontrol edebilir,

6)Meslek Lisesi alana ve teknik lise geçiş sonuçları varsa öğrenebilir,

7)Seçmeli derslerini seçebilir,

8)Sınav tarihlerini öğrenebilir,

9)Sorumluluk ve ortalama yükseltme puanlarını öğrenebilir.

Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

6+6 = ?

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Etiketler:, , , , , , , , ,