logo

2017 AÖL (Açık Öğretim Lisesi) 3. Dönem Sınav Sonuçları Açıklandı mı?

2017 AÖL (Açık Öğretim Lisesi) 3. Dönem Sınav Sonuçları Açıklandı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1 ve 2 Temmuz tarihlerinde 3 oturum şeklinde gerçekleştirilen Açık Öğretim Lise sınavının açıklanacağı tarih belli oldu. Peki sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? İşte ayrıntılar…

Açık Öğretim Lise 2.Dönem sınavı soru ve cevapları 4 Temmuz 2017 tarihinde yayınlandı. Sonuçların açıklanmasını merakla bekleyen öğrenciler AÖL sınavı soru ve cevaplarına http://aolweb.aol.meb.gov.tr adresinden ulaşabiliyorlar. Başarılı sayılabilmek için her dersten en az 45 puan almanın yeterli olduğu sınavda yanlış cevaplar doğruları götürmedi.

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 2017-2018 yılı sınav takvimi işlemeye başlayacak. 

AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınava katılan öğrencilerin merakla beklediği sınav sonucu MEB’in işlem takvimine göre 31 Temmuz 2017 tarihinde  http://aolweb.aol.meb.gov.tr sitesinde açıklanacak. Sınav sonucuna ulaşmak isteyen öğrenciler, Açık Öğretim Lise öğrenci girişinden öğrenci numarası ve güvenlik kodu aracılığı ile sonuçlarını öğrenebilecekler. Sınav sonuçları yazılı olarak adreslere gönderilmeyecek.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ’NDEN MEZUN OLMAK İÇİN;

Toplam Dönemin: en az 8 ve üzeri,

Toplam Kredinin: 192 ve üzeri,

Alan Kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması gerekir. Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyle;

Alanlılar için: 112 kredi ”ortak”, 80 kredi ise ”alan” kredisi olması,

Alansızlar için: 120 kredi ”ortak”, 72 kredi ise ”seçmeli” derslerden tamamlanması gerekiyor.Tabi bunlar mezun olmak için gerekli kredilerin alt limiti, daha fazla bir kredi ile de mezun olabilirsiniz.

Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

5+8 = ?

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Etiketler:, , , , ,