logo

2017 YÖKDİL Ne Zaman Yapılacak? Kesin Tarih Belli Oldu

2017 YÖKDİL Ne Zaman Yapılacak? Kesin Tarih Belli Oldu

YÖKDİL sınavının ikincisinin ne zaman yapılacağı merakla bekleniyor. YÖK Başkanı’ndan 2. YÖKDİL sınavıyla ilgili açıklama geldi. YÖKDİL sınavına girecek olan kişiler için başvuru bugün itibariyle başladı. İşte ayrıntılar…

YÖKDİL sınavı ne zaman? YÖKDİL ilk sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar, ikinci YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak? YÖKDİL sınav tarihi belli oldu mu? sorularını sormaya başladı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, bu yıl ilk kez yapılan ve “alana özgü dil sınavı” olarak tanımlanan YÖKDİL’in sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

YÖKDİL SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

İkinci YÖKDİL Sınavı, 9 Temmuz 2017 Pazar günü, 30 (otuz) ilde toplam 35 (otuz beş) sınav merkezinde, saat 09.30’da, tek oturum halinde gerçekleştirilecektir.

Sınav başvuruları 30 Mayıs 2017 – 9 Haziran 2017 tarihleri arasında, elektronik ortamda yokdil.yok.gov.tr internet adresi üzerinden alınacaktır.

İKİNCİ YÖKDİL SINAVI HANGİ DİLLERDE YAPILACAK?

Ayrı olarak İngilizce’ye ek bir şekilde ikinci bir dilin sınavda yer almasına yönelik soru soran ve anket başlatan YÖK Başkanı Yekta Saraç kullanıcılara “İkinci YÖKDİL Sınavında İngilizce’ye ek olarak ikinci bir dilden daha sınav yapılması halinde hangi dilin eklenmesini istersiniz?” sorusunu yöneltti.

Sorunun cevabına ilişkin de şıklara Almanca, Arapça, Farsça ve Fransızca’yı ekledi.

Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

6+8 = ?

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Etiketler:, , , , , , , , ,