logo

2018 KPSS Ücreti Hangi Bankaya Yatırılacak? 2018 KPSS Ücreti Ne Kadar?

2018 KPSS Ücreti Hangi Bankaya Yatırılacak? 2018 KPSS Ücreti Ne Kadar?

ÖSYM tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı başvuruları bugün başlıyor. Memur olmak isteyen vatandaşların başvuru yapmaları ardından sınav ücretlerini yatırmaları gerekiyor. Peki, 2018 KPSS ücreti ne kadar? KPSS ücreti nereye yatırılacak?

ÖSYM tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı başvuruları bugün başlıyor. Sınava başvuru yapmak isteyen vatandaşlar yapılan açıklamaları yakından takip ediyorlar. Memur olmak isteyen vatandaşlar açıklanan tarihlerde 2018 KPSS başvurusunu gerçekleştirecek. Ardından da sınav ücretlerini belirlenen bankalara yatırmaları gerekecek. Peki 2018 KPSS ücreti ne kadar? KPSS ücreti hangi bankalara yatırılır? Merak edilen soruların cevaplarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

KPSS BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK? TIKLAYIN

2018 KPSS SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Resmi duyuru yapılmaması nedeniyle sınav ücretlerinin ne kadar olacağı net olarak bilinmemektedir. Fakat geçtiğimiz dönem gerçekleşen sınavda, alanlara katılım sağlayacaklardan 40, genel yetenek ve eğitim bilimleri sınavına katılım sağlayacaklardan ise 60 lira talep edilmişti. Bu yıl fiyatlarda artış olması beklenebilir.

 KPSS Başvurusu Nasıl Yapılacak? KPSS Başvurusu Ne Zaman Bitecek?

2018 KPSS ÜCRETİ HANGİ BANKAYA YATIRILIR?

Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebilecektir.

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

Sınav ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

Adayların sınav ücretini yatırırken banka görevlisine; T.C. Kimlik Numarası, adı ve soyadı ile birlikte oturum sayısına bağlı olarak ne kadar ücret yatıracağını söylemeleri gerekmektedir. Adaylar, isterlerse banka şubelerine gitmeden internet aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler. Sınav ücretini yatıran adayların banka şubesinden ayrılmadan önce, kendilerine verilen banka dekontunu dikkatle incelemeleri, bilgilerinde yanlışlık yoksa bankadan ayrılmaları, yanlışlık varsa mutlaka düzelttirerek bankadan ayrılmaları gerekmektedir. Banka şubesinden ödeme yapacak adaylar, Bankaların çalışma saatlerini göz önünde bulundurmalıdır.

ÖSYM KPSS: Kamu Personel Seçme Sınavı DUYURU ve KILAVUZ (10 Mayıs 2018)

YURT DIŞINDAN ADAYLAR SINAV ÜCRETİNİ NASIL YATIRACAK?

Yurt dışından sınava başvuran adaylar, sınav ücretini, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak yatıracaklardır.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

8+4 = ?

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Etiketler:, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,