logo

2018 Memur Maaşı Temmuz Zam Oranı Ne Kadar?

2018 Memur Maaşı Temmuz Zam Oranı Ne Kadar?

Memur maaşları bayram öncesi yatacak mı? 2018 memur maaşı Temmuz zam oranı ne kadar? Memur bayram ikramiyesi ne kadar? Bayram ikramiye ödemeleri ne zaman yapılacak? soruların yanıtları belli oldu.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, haziran enflasyonunun sıfır çıkması durumunda dahi ek yüzde 2.39’luk zam yapılacağını ve bu durumda en düşük memur maaşının 3 bin 50 liraya çıkacağını söyledi. Ağbal, yüzde 6.39 oranındaki 5 aylık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile yılın ilk yarısı için memurlara verilen yüzde 4’lük zammın aşılmış olacağını anımsatarak, “Haziran ayında gelecek enflasyon verisini de dikkate alarak 1 Temmuz’da yapacağımız yüzde 3.5 zammın üzerine buradan gelen farkı ekleyeceğiz. İşçi ve Bağ-Kur emekli aylıklarına da ilk 6 ayda gerçekleşecek enflasyon yansıtılacak. Kabaca memur maaşlarında yapacağımız her yüzde 1 oranındaki artışın bütçeye maliyeti 2,3 milyar lira” dedi. Ağbal “Enflasyon, haziran sonu itibarıyla da yüzde 6.39 seviyesinde kalırsa en düşük memur maaşı 2 bin 893 liradan 3 bin 50 liraya, en düşük memur emekli maaşı bin 978 liradan 2 bin 94 liraya, en düşük SSK emekli aylığı bin 570 liradan bin 670 liraya, en düşük Bağ-Kur emekli aylığı bin 405 liradan bin 495 liraya çıkacak” diye konuştu. Memur maaşlarının bayram öncesi yatıp yatmayacağını merak edenler için de beklenen ilk açıklama geldi. Maliye Bakanı Naci Ağbal, ‘Bütün kamuda çalışan kardeşlerimizin maaşları 13 Haziran’da hesaplarına yatacak.’ dedi.

İşte memur maaşı temmuz zam oranları ve bayram ödeme tarihleri…

En düşük memur maaşı temmuzda 3 bin TL oluyor! Maliye Bakanı Ağbal, enflasyonun haziranda sıfır çıkması durumunda bile en düşük memur maaşının 2 bin 893 liradan 3 bin 50 liraya çıkacağını söyledi. Ağbal, 1 Temmuz’da en düşük SSK emekli aylığının da bin 670 liraya çıkacağını belirtti. Memur maaşları bayramdan önce yatacak mı, memur maaşları ne zaman yatacak? Memur hazıran maaşı hangi gün yatacak? Temmuz ayı memur maaşına ne kadar zam yapılacak? Memur maaşları ne zaman yatacak merak ediliyor. Memurlar merakla, memur maaşları bayramdan önce yatacak mı sorusuna yanıt arıyor. Haberimizden memur maaşları ne zaman yatacak öğrenebilirsiniz. Memur maaşları ne zaman yatacak merak ediliyor. Memurlar merakla, memur maaşları bayramdan önce yatacak mı sorusuna yanıt arıyor. Haberimizden memur maaşları ne zaman yatacak öğrenebilirsiniz. Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla beraber birçok görevlinin aklında bu soru yer alıyor. Memur maaşları erken yatacak mı sorusuna ilişkin resmi bir kurum ya da kuruluştan bir açıklama gelmedi. Geldiğinde sizlere duyuracağız. 10.09.1987 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 19570 sayılı yasa gereği her ayın 15.günü ödenmesi yapılması kararlaştırılmıştı. Aynı yasa gereği kamu çalışanlarının istisnai durumlarda maaşlarının erken ödendiği durumları da göz önüne alınmıştır. Örneğin 2016 yılında kurban bayramının 12 Eylül 2016 tarihine denk gelmesinden ötürü memurların maaşları 6 gün geri çekilerek 9 Eylül 2016 tarihinde ödemeleri yapılmıştı. 2018 Ramazan Bayramı öncesi memur maaşlarının durumu ile ilgili Maliye Bakanlığı’ndan henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ramazan’ın ortasına yaklaşsak da bunun için henüz erken.

MEMUR MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Kamu çalışanlarının maaşları 13 Haziran’da yatacak

Bakan Ağbal, ‘Bütün kamuda çalışan kardeşlerimizin maaşları 13 Haziran’da hesaplarına yatacak.’ dedi. Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt Valiliğinde gazetecilere yaptığı açıklamada, kamu görevlilerinin ayın 15’inde maaşlarını aldıklarını anımsattı.

Haziran ayı maaşlarının ayın 15’i itibarıyla Ramazan Bayramı’nın birinci gününe geldiğini ifade eden Ağbal, şöyle konuştu:

“Bugün bütün bakanlıklara, kamu kurum ve kuruluşlarına bir genelge gönderdim. Dolayısıyla bütün kamu görevlilerimiz, memurlarımız, sözleşmeli personel, işçi ve diğer statülerde çalışan bütün personelimiz, ister bakanlıklarda çalışsınlar, ister belediyelerde, ister il özel idarelerinde, bütün kamuda çalışan kardeşlerimizin maaşları 13 Haziran’da hesaplarına yatacak. Dolayısıyla bayrama girmeden, mübarek Ramazan Bayramı’na girmeden bütün kamu görevlilerimiz de maaşlarını, aylıklarını almış olacak.”

Maliye Bakanı Naci Ağbal,, burada bütün kamu kurum ve kuruluşlarının gerekli hazırlıkları yaptıklarına işaret ederek, “Bu konuda bakan olarak bugün gerekli talimatı verdim, bakanlık olarak da konuyu takip ediyoruz. Böylelikle bayram girmeden önce de nasıl emeklilerimizin aylıklarını ödediysek, nasıl emeklilerimize Ramazan Bayramı ikramiyesi ödemişsek şimdi de kamu görevlilerimizin, kamu çalışanlarımızın aylıklarını bayram girmeden önce ödemiş oluyoruz. Yaklaşık 3 milyon 700 bin kamu çalışanı bu şekilde bayram girmeden önce maaşlarını almış olacaklar.” diye konuştu.

MEMUR TEMMUZ ZAM ORANLARI NE OLACAK?

Bakan Ağbal, haziran enflasyonunun sıfır çıkması durumunda dahi ek yüzde 2.39’luk zam yapılacağını ve bu durumda en düşük memur maaşının 3 bin 50 liraya çıkacağını söyledi. Ağbal, yüzde 6.39 oranındaki 5 aylık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile yılın ilk yarısı için memurlara verilen yüzde 4’lük zammın aşılmış olacağını anımsatarak, “Haziran ayında gelecek enflasyon verisini de dikkate alarak 1 Temmuz’da yapacağımız yüzde 3.5 zammın üzerine buradan gelen farkı ekleyeceğiz. İşçi ve Bağ-Kur emekli aylıklarına da ilk 6 ayda gerçekleşecek enflasyon yansıtılacak. Kabaca memur maaşlarında yapacağımız her yüzde 1 oranındaki artışın bütçeye maliyeti 2,3 milyar lira” dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal “Enflasyon, haziran sonu itibarıyla da yüzde 6.39 seviyesinde kalırsa en düşük memur maaşı 2 bin 893 liradan 3 bin 50 liraya, en düşük memur emekli maaşı bin 978 liradan 2 bin 94 liraya, en düşük SSK emekli aylığı bin 570 liradan bin 670 liraya, en düşük Bağ-Kur emekli aylığı bin 405 liradan bin 495 liraya çıkacak” diye konuştu.

Star

Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

3+2 = ?

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Etiketler:, , , , ,