logo

50 Bin Koruma Memuru Alımı Ne Zaman? 2014-2015

50 Bin Koruma Memuru Alımı Ne Zaman? 2014-2015

İşte Koruma Memurluğunda Aranan Şartlar! Kimler Koruma Memuru Olabilecek-kamumemurlar.com

Pek çok insanın büyük bir umutla beklediği 50 bin Koruma alım haberi heyecanla bekleniyor. 50 bin Koruma memurluğu için şartlar hakkında bilgiler.

Koruma memuru alımı hakkında tüm haberler burada!

Türkiye’de pek çok insanın büyük bir umutla beklediği 50 bin Koruma alım haberi heyecanla bekleniyor. 50 bin Koruma memurluğu için şartlar hakkında bilgiler.

50 bin Koruma memuru alımları hangi tarihte gerçekleşecek.

Açıköğretim lisesi de dahil diğer lise mezunları, önlisans ve üniversite mezunları da koruma memuru olabilecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı bünyesinde koruma memurları için yeni bir birim kurulacak. Konuyla ilgili hazırlanan kanunun TBMM’den kısa sürede geçmesinin beklendiğini bildiren yetkililer, kademeli olarak her dönem 3 bin kişi olmak üzere toplam 30 bin koruma memuru alınacağını belirtti.
Koruma memurları alımı ne zaman yapılacak ve herhangi bir tarih var mı sorusunu yanıtlayana Güler, alımların yıl sonuna kadar yapılacağını belirtti..
Kamu kurum ve kuruluşlarına yaklaşık 74 bin memur alınacak.. Kimler koruma memuru olabilir, 2014 yılı 10 bin koruma memuru alımı şartları belli oldu. Koruma memuru başvuruları ne zaman başlayacak, koruma memuru olmak için gerekli koşullar nelerdir? İşte tüm bu vb. soruların cevabı kamumemurlar.com farkıyla haberimizde.
KORUMA MEMURU ALIM 2014 – 2015 YILLARI İÇERİSİNDE YAPILACAKTIR!
Kimler koruma memuru olabilir, 2014 – 2015 yılları 10 bin koruma memuru alımı şartları belli oldu. Koruma memuru başvuruları ne zaman başlayacak, koruma memuru olmak için gerekli koşullar nelerdir .. İşte detaylar :
Şuana kadar Koruma memuru alım takvimi ile ilgili her hangi bir gelişme yok!
Adaylar 4 aylık eğitimden geçecek!
Hükümet Koruma Memurluğu alımları ile polis ve jandarmanın yükünü hafifletmeyi amaçlıyor. İlk etapta 10 bin koruma memuru alımı yapmayı planlayan hükümet bu rakamı yıl sonuna kadar 50 bine çıkarmayı düşünüyor. Koruma memurları alımdan sonra 4 aylık bir eğitimden geçirilecek ve daha sonra görev yerlerine atanacak!
Koruma memurları, yaptıkları göreve göre silah taşıyabilecek. Karakollarda polis yerine Koruma Memurları nöbet tutacak. Bu iste polisi daha verimli çalışmaya yönlendirecek ve polis asli görevi olan işlerde çalışacak!
Koruma Memuru alım detayları yıl boyunca kamumemurlar.com sitemizde olacak! Bizi takip etmeye devam ediniz..
Koruma Memuru alımı ne zaman yapılacak, Koruma memuru başvuru şartları nelerdir, Kaç bin koruma memuru alınacak, Emniyet 30 bin koruma memuru alacak peki kimler başvurabilir, koruma memurları ne kadar maaş alacak bu benzeri sorularınıza yanıtları haberimizde bulabilirsiniz.
KORUMA MEMURLUĞU İÇİN ARANAN ŞARTLAR!
– Başvuran adaylar en az lise mezunu olacak.
– Koruma memurluğuna 25 yaşından gün almayanlar başvurabilecek.
– Koruma Memuru olarak atanacaklar 4 ay süreyle koruma memurluğu eğitimi alacak.
– Koruma Memurluğu için eğitim süresince yapılacak masraflar devletçe karşılanacak.
– Koruma memurluğu kadrolarına atanacaklar, beş yıl süreyle başka kurumlara naklen atanamayacak.
– En az altı yıl süreyle koruma görevi yapanlar kıdemli koruma memur olabilecek.
– Koruma Memurluğundan Polisliğe geçiş imkanı da bulunacak.
– Lisans mezunu olanlardan en az bir yıl süreyle kıdemli koruma memuru olanlar polis memuru olabilecek.
– Bunlara ait kontenjanlar Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulunca belirlenecek.
– Koruma Memurluğu için ayrılacak kadroda ağırlık taşraya verilecek.
Koruma Memuru Başvuru Formu Yayınlandı mı?
Koruma Memuru Başvuru Formu henüz yayınlanmadı, İçişleri Bakanlığının yapacağı çalışmanın ardından alım şartları kesinleşecek ve kamuoyuna açıklanacaktır!
İlk olarak kaç bin koruma memuru alınacak?
İlk olarak 28 bin 500 koruma memuru alımı planlanmaktadır. Bu uygulamayla  Hükümet;  statlarda, üniversite ve devlet öğrenci yurtlarında güvenliği sağlamak için önemli adımlar atmış olacak.
TBMM’nin açılmasıyla birlikte hemen, 6222 sayılı yasada değişikliğe gidilerek; statlarda ve üniversitelerdeki özel güvenliğin yerine, devlet memuru statüsünde  ”koruma memurlarının” yerleştirilmesi kararı çıkarılacak.
6222 sayılı Spor’da Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine dair Kanun yasada değişikliğe gidilmesinden sonra, 50 bin kişilik kadro tayin edilecek.
Koruma Memuru alımları KPSS Puanına Göre Atanacak!
Koruma memurluğu için adayların hem üniversite mezunu olması  hem de güvenlik sertifikasına sahip olması gerekiyor. Başvuranlar adayların, KPSS sonucuna bakılarak sırayla kadro verilecektir.
Koruma Memurları Nerede Görev Yapacak?
Statlarda, üniversitelerde ve devlet öğrenci yurtlarında görev yapacak olan koruma memurları, İçişleri Bakanlığı’na bağlı ve kamumemurlar.com  Doğrudan da, görev yaptıkları ilin emniyet müdür yardımcılarından birine bağlı olarak görev yapacaklar. Silah taşıma ruhsatları da bulunacak.
Koruma Memuruna Neden ihtiyaç duyuldu?
Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre , statlarda, üniversitelerde ve devlet öğrenci yurtlarında güvenliğin özel güvenlikçiler yerine, devlet memurlarına verilmesi kararının altında yatan nedenin “hesap verebilirlik” ilkesidir.
Yetkililer, yine UEFA ve FİFA kurallarına bağlı kalarak, yeni “koruma memurlarının” üniforma değil, sivil görevlerine uygun bir kıyafet giyeceklerini açıkladı.
Koruma Memurları Ne Kadar Maaş alacak? Koruma Memuru maaşları ve detaylar
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün koruma memuru alımına ilişkin hazırladığı kanun değişikliği tasarısına son şekli verildi.
Polis teşkilatına ilk etapta  28 bin, daha sonraki aşamalarda ise 21 bin 500 koruma memuru alınacak. Alımlar 3 yılda tamamlanacak.
Koruma hizmetleri, stadyumlar ve üniversitelerin güvenliği silahlı görev yapacak 30 bin koruma memuruna emanet edilecek.
Yaş sınırı 28 olacak. 6 ay eğitim verilecek. Bin 800 ile 2 bin TL maaşla kadrolu olarak işbaşı yapacak.
Koruma memurlarının şartları:
Koruma memuru olmak isteyenlerde, en az lise mezunu olmak, sağlık şartlarının yeterli olması, beden eğitimi sınavlarından başarılı olmak ve KPSS lise puan türünden de 40-60 puan alma şartları aranacak. Fiziki yeterliliğin önemsendiğini belirten yetkililer, erkek adayların en az 1,72 metre, kız adayların ise 1,68 metre boyunda ve 25 yaşından küçük olmaları gerektiğini kaydetti. Açıköğretim lisesi mezunları da ön lisans ve üniversite mezunları da koruma memurluğu için başvurabilecek.
Koruma memurları, 6 yıl görev yaptıktan sonra “kıdemli koruma memuru” olacak ve isterlerse 7. yılda, sınavla polisliğe geçebilecek. Polisliğe koruma memurlarının yüzde 10’u kabul edilecek ve polis olduktan sonra polislerin bütün terfi koşulllarından yararlanabilecek.
Adaylar, her dönem 3 bin kişilik gruplar halinde polis okullarında 4 aylık eğitim aldıktan sonra kadrolu olarak göreve başlayacak. Özel, siyah renkli üniforma giyecek koruma memurları silahlı olarak görev yapacak.
Tüm koruma hizmetlerinin bu memurların görev alanı içinde olduğunu aktaran yetkililer, TBMM, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve bakanlıklarda görev koruma memuru bulunmayacağını söyledi. Uygulamayla koruma memurları stadyumlar ve üniversiteler ile öğrenci yurtlarında güvenliği sağlayacak.
Koruma memurları, polisler gibi acil bir durum karşısında müdahalede bulunabilecek ve gerekli delilleri toplama yetkisine sahip olacak. Olay yerlerinin yetkisi, polisler gelene kadar koruma memurlarında bulunacak. Koruma memurlarının özlük hakları da polislere yakın koşullarda ayarlanacak.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

2+7 = ?

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Etiketler:, , , , , , , , , , , , , , , , , ,