logo

Yerli ATM Banka Gibi Çalışacak

Yerli ATM Banka Gibi Çalışacak

Yerli ATM Banka Gibi Çalışacak-kamumemurlar.com

Türkiye’nin ilk yerli ATM’si hayata geçirildi.

Bankacılık hizmetlerinin tamamını yapacak olan cihaz, dünyada ilk kez imza ve belge alışverişine aracılık edecek. Cihazda yer alan belgeler, hem ıslak hem de elektronik şekilde imzalanabilecek

Türkiye’nin cari açığını düşürmek amacıyla finans alanında önemli bir buluşa imza atıldı. Genç girişimci Osman Aksoy, TÜBİTAK’ın da desteğiyle Türkiye’nin ilk yerli ATM’sini üretti. Smart Banko adındaki cihazlar, bu alandaki yıllık 800 milyon dolarlık ithalatın önüne geçmeye aday. 2015’te sahada kullanımına başlanacak olan ATM’lerin en büyük farkı, özel bir imza alanı ve sözleşme kağıtlarının yer aldığı ceplerin bulunması oldu. Dünyada henüz örneği bulunmayan yerli ATM’ler yurtdışına da ihraç edilecek.

TÜRKLER GELİŞTİRDİ

Aksoy Bilişim Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aksoy, ürünün yazılımından donanımına kadar tamamının yerli mühendisler tarafından geliştirildiğini söyledi. Aksoy, “Milli ATM cihazımız TÜBİTAK projesi olarak, bankacılık hizmetlerinin tamamını kapsayabilecek yeteneklere sahip. Ürünlerin Türkiye çapında bakım ve işletmesini da firmamız üstlendi” dedi. Cihazın birçok avantajı da olduğunu belirten Aksoy şöyle konuştu: “Milli ATM, servis desteğinin üçüncü şahıs firmalar değil, üretici tarafından veriliyor olması ve sahip olduğu fiyat avantajıyla bankalar arasında öne çıkmaya aday. Cihazın dünya çapında ilk olma özelliği de var. Bu da imza ve belge alışverişine imkan tanıyor olması. Cihazda yer alan belgeler hem ıslak olarak hem de elektronik şekilde imzalanabilecek.”

ALTINMATİK DE YAPTI

OsmanAksoy’un hayata geçirdiği bir diğer önemli proje ise Altınmatik oldu. Özellikle düğün salonlarında hizmet vermesi beklenen cihazdan her çeşit hediyelik altın almak mümkün olacak. Aksoy, buna ek olarak yenilikçi birçok ürünleri bulunduğunu ve bunları pazara sunduklarını söyledi.

BİLET KİOSKLARI DA ÜRETİYOR

Aksoy Bilişim’in Altınmatik’in yanı sıra geliştirdiği bir başka ürün de ulaşım projelerine yönelik. Osman Aksoy projeyi şöyle anlattı: “Bilet ve kart satan, bunların dolumunu yapabilen, en önemlisi de bu işlemleri hem kağıt hem de metal parayla gerçekleştiren kiosklar ürettik. Para üstü de verebilen cihazlarımız Ankara, Gaziantep ve Kayseri’de faaliyete geçti” diye konuştu.

İNOVASYON TURU

1. NANOTEKNOLOJİ YEMEK PAKETİNİN İÇİNE GİRDİ

Türkgirişimcilerin katma değerli buluşlarına her gün bir yenisi ekleniyor. Drago firmasının hazır yemek pazarına yönelik son icadı da bunlardan biri. Büyük ses getirmesi beklenen buluş, pakette yiyeceğin 45 dakika boyunca restoran sıcaklığı ve tazeliğinde kalmasını sağlıyor. “Sıcaktut” isimli ürün, gıdalarda nanoteknoloji sayesinde nemden kaynaklı ıslaklığı emerek hamurlaşmayı önlüyor. Ürünün içinde volkanik tozlar bulunuyor. Drago firması Türkiye’deki ilk anlaşmasını Mano Burger’le yaptı. Firma yetkilileri özellikle pizza şirketlerinden kendilerine yoğun bir talep olduğunu belirtti.

2. BEBEKLERE İNGİLİZCE EĞİTİM

Bebeklereİngilizce öğreten Helen Doron Anaokulları, franchise yöntemiyle üç yılda 42 şubeye ulaştı. Şirketin başarısının arkasında ise kadın girişimciler var. 42 franchisee’dan 30’u kadın girişimcilerden oluşuyor. Helen Doron Türkiye Genel Müdürü Bora Gündüzyeli, “Kadın girişimci ortaklarımızla büyümek bize güven veriyor” dedi. 3 yıl içinde minimum 50 yeni şube daha öngördüklerini ifade eden Gündüzyeli, “Eğitimde, özellikle de küçük çocuklar söz konusu olunca detaycılık büyük önem taşıyor. Bunu da en iyi kadınlar yapıyor. Bu nedenle kadın girişimcilerle büyümekten son derece mutluyuz” diye konuştu.

Kaynak: Sabah

Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

6+3 = ?

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Etiketler:, , , , , , , , , ,