logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: O Gruplar Ateşkeste Yer Almayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: O Gruplar Ateşkeste Yer Almayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: O Gruplar Ateşkeste Yer Almayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kosova Cumhurbaşkanı’yla birlikte düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Suriye’deki ateşkes konusunda bilgi veren Erdoğan, terör örgütlerinin ateşkes kapsamında olmadığını belirtti.

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları:

FETÖ, PKK, YPG, DHKP-C ve DEAŞ gibi katil sürülerinin bizim nazarımızda hiçbir farkı yoktur. Bunlarla mücadeleyi hem yurt içinde hem yurt dışında kararlılıkla sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Cinayetlerin, dökülen masum kanlarının hesabını hukuk içinde mutlaka soracağız. Dünyanın neresine kaçarlarsa kaçsınlar terör örgütlerinin ele başlarının, militanlarının peşlerini asla bırakmayacağız. Çünkü hain her yerde haindir, terörist her yerde teröristtir.

KOSOVALI GAZETECİNİN FETÖ OKULLARI SORUSU

Kosovalı bir gazetecinin “Bir okul kapanır, bir hapishane açılır diye bir söz var. Siz okulları neden kapatmak istiyorsunuz” sorusuna cevaben:

Okullar terörist yetiştirmez, ülkesine ihanet eden gençler yetiştirmez. Eğer ülkesine ihanet eden gençler yetiştiriyorsa, o okul asli görevini yerine getirmiyor demektir.

Biz bir bedel ödedik. Şehitler verdik. Buna neden olanlar kim? Yargı hepsini tek tek belirlemiş vaziyette. Başta şahsım olmak üzere bu ülkenin ileri gelenlerini, başbakanını, TBMM’yi, bu külliyeyi bombalayan,saldıran FETÖ’cü zihniyettir.

Burada yaptıklarını yarın Kosova’da yaparlar. Gelirler yönetimi ele alırlar. Siz hesabı şu an için yapıyorsunuz. Sevgili kardeşim, hesabını bugün için yapma, 10 yıl sonrası için yap.

Biz şimdi bu mücadeleyi veriyoruz. Biz yandık, başkası yanmasın diyoruz.

Kosova bedel ödemeye tahammül edemez. Türkiye’nin dayanma gücü vardı, dayandı. Ama Kosova dayanamaz.

SURİYE’DEKİ ATEŞKES ANLAŞMASI

Suriye’de rejim ile muhalefet arasında mutabakata varıldı, bu geceden itibaren ülke genelinde ateşkes ilan ediliyor. Çatışmaların durması için yoğun çaba sarf ettik. Suriye’de tüm hava ve kara saldırıları duracak, ateşkes takibini garantörler Türkiye ve Rusya yapacak.

TERÖRLE MÜCADELE AYNI KARARLILIKLA SÜRECEK

Taraflar, hava bombardımanı dahil silahlı saldırıları durdurmayı, kontrolleri altındaki bölgeleri birbirleri aleyhine genişletmemeyi taahhüt ettiler. BM Güvenlik Konseyi tarafından terör örgütü olarak kabul edilen gruplar, tabii ki bu ateşkesin dışındadır. Türkiye vatandaşlarının can güvenliğini tamamen garanti altına alana kadar DAEŞ başta olmak üzere, mücadelesine aynı kararlılıkla devam edecektir. Buradan taviz vermemiz söz konusu değil.”

BARIŞ İÇİN HER TÜRLÜ ÇABAYI GÖSTERECEĞİZ

Başta kıymetli dostum Sayın Putin olmak üzere ateşkes sürecine destek veren tüm kesimlere teşekkür ediyorum. Biz Türkiye olarak Suriye’nin ve bölgemizin barışı, huzuru, istikrarı için elimizden gelen her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz. Ateşkesin Suriyeli kardeşlerimizin için, daha ileri gidiyorum tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.

Haberiyakala

Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

5+3 = ?

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Etiketler:, , , , ,