logo

2016 Ağustos’ta Yapılacak Öğretmen Atamaları İçin 30 Bin Kadro Planlanıyor

2016 Ağustos’ta Yapılacak Öğretmen Atamaları İçin 30 Bin Kadro Planlanıyor

2016 Ağustos'ta Yapılacak Öğretmen Atamaları İçin 30 Bin Kadro Planlanıyor-kamumemurlar.com

2016 Ağustos  ayında yapılacak Öğretmen Atamaları İçin 30 Bin Kadro Planlanıyor. 2016 Ağustos ayında ne kadar öğretmen atamaları yapılacağı henüz netlik kazanmadı. 2016 Ağustos ayı  öğretmen atamaları için 30 bin kadro planlanıyor. Ayrıntılar haberimizde.

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı 2016 Şubat ayında 30 bin öğretmen atamaları yaptı. 30 bin öğretmen adayı, atamaları yapıldıktan sonra staj sürecine geçti. 6 aylık staj sürecinin ardından şubat ayı öğretmen atamalarında atanan öğretmen adayları Eylül’de ataması yapıldıkları ilde göreve başlayacaklar.

Şubat ayı öğretmen atamalarının ardından gözler 2016 KPSS/ÖABT sınavlarından sonra yapılacak olan Ağustos ayı öğretmen atamalarına çevrildi. Ağustos ayı öğretmen atamaları ne kadar olacak? Ağustos ayında ne kadar öğretmen atamaları yapılacak? Ağustos ayı öğretmen atamaları için düşünülen sayının 30 Bin kadro olduğu tahmin ediliyor. 2016 Şubat ayında yapılacan 30 Bin atama ve MEB’e 2016 yılında verilen bütçe tutarları da düşünülecek olursa Ağustos ayı öğretmen atamaları kadrolarının 30 bin olacağını söylemek mümkündür. Tabi bunun için MEB’e atama izninin verilmesi gerekiyor.

MEB BÜTÇESİ GÖRÜŞMELERİ VE ÖĞRETMEN ATAMALARI DURUMU

2016 Ağustos ayında yapılaca öğretmen atamaları için kadrolar netleşiyor. 5 Mart Cumartesi Meclis Genel Kurulu’nda Milli Eğitim Bakanlığı bütçe görüşmeleri yapıldı. Bütçe görüşmelerinden sonra 2016 yılı Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi 76 Milyar TL olarak belirlendi. Atama bekleyen öğretmen adayları, bütçe görüşmelerini takip ederek Ağustos ayı öğretmen atamaları kadrolarının ne kadar olacağını merak edip Milli Eğitim Bakanı Sn. Nabi Avcı’nın konuşmalarını takip ettiler.

Milli Eğitim Bakanı Sn. Nabi Avcı Ağustos ayı öğretmen atamaları ile ilgili herhangi bir bilgi vermese de bütçe tutarı ile Ağustos ayında öğretmen atamaları yapılması halinde kadro sayısı ile ilgili net tahminler yapmak mümkün oldu. Milli Eğitim Bakanlığı 2016 bütçe tutarı toplamda 76 Milyar TL olduğu için bu tutarda ne kadar öğretmen atamaları yapılır sizin için derledik.

Mebpersonel

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

9+5 = ?

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Etiketler:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,