logo

Diyanet Yeterlilik Sınavı Tarihi 2014

Diyanet Yeterlilik Sınavı Tarihi 2014

Diyanet'in 2014 Yılı Sınav Takvimi-kamumemurlar.com

Diyanet Yeterlik Sınav yetkisini MEB’den alarak ÖSYM’ye verdi. Bu yıl ilk kez uygulanacak sınav sistemi, ÖSYM tarafından hazırlanacak.

2014 Yılı Diyanet Yeterlilik Sınavı Tarihi Belli Oldu mu? 2014 Yılı Diyanet Yeterlilik Sınavı Ne Zaman Yapılacak? Diyanet Sınav Takvimi 2014

Diyanet İşleri Başkanlığı en son Kur’an Kursu Öğreticisi, İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım unvanlarında görev almak isteyenler için Diyanet Yeterlilik Sınavını 25.08.2013 tarihinde yapmıştı.

Yapılan bu sınava yaklaşık 130 bin adayın katıldığı belirtildi fakat sınavı sadece 12 bin civarında kişi kazandı.

2014 Yeterlilik Sınavı’nın Mart Ayında (9 – 16 Mart) olma ihtimali de var.

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl ve gelecek yıllardan itibaren yapılacak yeterlik sınav yetkisini MEB’den alarak ÖSYM’ye verdi. Yani Yeterlik sınavını artık ÖSYM yapacak.

ÖSYM Yetkilisi; “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yapmış olduğu yeterlik sınavını artık ÖSYM tarafından yapılacak, İlk uygulama bu yıl devereye girecek ve bundan sonraki dönemlerde de yeterlik sınavlarını ÖSYM yapacak” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, sınav yönetmenliğine göre yeterlik sınav duyurusunu 40 gün önceden duyuracak. Peki sınav ne zaman ve müracaatlar ne zaman başlayacak?

ÖSYM yetkilisi;

Diyanet İşleri Başkanlığının Yeterlik Sınavı Müracatları Kamu Personel Seçme Sınav (2014-KPSS Ortaöğretim/Önlisans (Önlisans Düzeyi ile Kamu Personel Seçme Sınavı 2014-KPSS Ortaöğretim/Önlisans (Ortaöğretim Düzeyi) tarihiyle birlikte müracaatlar 30.06.2014 tarihinde başlayacak ve 16.07.2014 tarihinde sona erecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı Yeterlilik (muhtemel,şu an için kesin bir tarih değildir) sınav tarihi ise; 27.09.2014 ve 28.09.2014 tarihlerinde olacak dedi.

Bu durumda Diyanet işleri Başkanlığı yeterlilik sınav yetkilerini ÖSYM’ye devrettiğinden, yeterlik sınavları 2 yıla bir yapılacak. KPSS sınavına DİYANET OTURUMU bölümü eklenecek.

Not: Soru ve görüşleriniz için kamumemurlar@hotmail.com e-mail adresimizi ya da iletişim formunu kullanabilirsiniz! Eğer bildiğiniz veyahut haber aldığınız bilgileriniz varsa ve açık olarak konuyu gelen ziyaretçilerimizle tartışmak istiyorsanız yorum yaparak  paylaşmış olur ve bu konuyu takip edenlerin merakını gidermiş olursunuz.

Diyanet Yeterlilik Sınav Tarihleri 2014 (2014 Diyanet Yeterlik)

Diyanet’in 2014 Yılı Sınav Takvimi

Diyanet’ten 11 Maddelik Seçim Yasağı

Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

2+1 = ?

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Etiketler:, , , , , , , , , , , , ,