logo

Sınavdan Önce Başarıyı Artıracak 7 Öneri

Sınavdan Önce Başarıyı Artıracak 7 Öneri

Sınavdan Önce Başarıyı Artıracak 7 Öneri-kamumemurlar.com

İki milyonu aşkın öğrencinin üniversiteli olmak için başvuru yaptığı Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 23 Mart 2014 Pazar günü yapılacak. Bilgiden ziyade kavrama ve bilgiyi kullanma yeteneği üzerine yapılan sınava öğrenciler uzun süredir çalışıyorlar.

Ancak sınav aynı zamanda da bir taktik ve strateji sınavı bu nedenle sınav öncesi adayların yapmaları gerekenler var.Aileler ve gençler bu hafta oldukça heyecanlı. Bu heyecanlarını gidermek ve başarılarını artırmak için Acıbadem International Hastanesi’nden Psikolog Ferahim Yeşilyurt, sınava az bir zaman kala öğrencilere 7 öneride bulundu. İşte o öneriler:

Kalan süreyi iyi planlayın

(Sınava sayılı günler kala sınava kadar hangi çalışmaları yapmayı istediğinizi belirleyin. Son günlerde konu tekrarı yapmak ve daha önceki yıllarda sorulan sınav sorularını yeniden çöz-meye çalışmak uygun olacaktır. Elinizdeki tüm kaynakları bitirmek isteyebilirsiniz. Ancak kalan zamanda bu tüm soruları bitirecek vaktiniz olmayabilir. Zamanınızı eksik olduğunuz konularda sorular çözme yönünde planlayabilirsiniz. Elinizdeki çözmek istediğiniz soruları belirleyin ve sınava kadar bu soruları hangi günlerde bitireceğinizi belirleyin.

Deneme sınavlarını süreli yapın

ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda soruyu çözmenizden ziyade soruyu belirli bir zamanda çözmeniz önem kazanmaktadır. Evde deneme cözerken süre tutmanız size bu alışkanlığı kazandıracaktır.

Sonuçları doğru yorumlayın

Deneme sınavları sizin eksik olduğunuz konuları tespit edebilmek için yapılmaktadır. Morali bozmak ve ‘Bu gidişle bir şey yapamam 4 demek yerine ‘Eksik olduğum konuları tespit ediyorum’ düşüncesiyle sınav sonuçlarını değerlendirin. Eksiklerinizi deneme sınavlarında fark et-mek sınavda fark etmekten daha iyidir.

Zorluklara karşı stratejiler geliştirin

Sınav esnasında öğrenciler pek çok sorunla baş etmek zorunda kalırlar. Bu sorunlarla baş et-mek için hazırlıklı olunmalıdır. Örneğin üst üste birkaç som yapamadığınızda neler hisseder-siniz? Neler düşünürsünüz? Bu durum sizi nasıl etkiler ve nasıl bas edersiniz? Bu durumun örneklerini girdiğiniz deneme sınavlarında bulmaya çalışın. Sınavda psikolojik dayanıklılığı-nızı geliştirmeniz sınav performansınızı çok yakından etkileyecektir.

Temponuzu düşürün

Sınav yaklaştıkça temponuzu giderek düşürün. Sınavdan birkaç gün önce dinlenmeniz, sevdi-ğiniz aktivitelerle uğraşmanız sınav günü kendinizi daha enerjik ve verimli hissetmenizi sağ-layacaktır. Arkadaşlarınızla buluşmak, açık havada gezmek, bilgisayar oyunları oynamak gibi aktiviteler sizi rahatlatacaktır.

Uykunuzu düzenleyin

Sınavdan birkaç gün önce sınava gireceğiniz gün hangi saatte uyanacaksınız o saatte uyanma’ ya çalışın. Böylelikle kendi uyku ritminizi yaratarak daha sonraki günlerde de aynı saatte kalkmaya başlarsınız. Gece kendinizi uyumaya zorlamak yerine sabah aynı saatte uyanmak daha iyi olacaktır.

Beslenmevi abartmayın

Sınav günü hafif bir kahvaltı yapmanız yeterli olacaktır. Zihninizi açmak için ya da sınav per-formansınızı artnmak için ekstra bir besine ihtiyacınız yoktur. Ağır yağlı yiyeceklerden ve asm tuzlu yiyeceklerden sakınmanız yeterlidir.

Kaynak: Bugün Gazetesi

Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

8+3 = ?

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Etiketler:, , , , , ,