Akıllı telefon piyasası gün geçtikçe ilginç bir hal alıyor. Parmak izi tanıma, göz ve el temasıyla kontrol ve eğimli tasarımlardan sonra şimdi de kendi çiziklerini tamir eden telefon üretildi. Güney Koreli teknoloji devi LG tarafından geliştirilen G Flex adlı cihaz arka kapaktaki özel bir kaplama sayesinde tüm çizikleri kendi kendine yok ediyor. Bu özelliğiyle piyasadaki rakiplerinden sıyrılan cihaz, 160.5 milimetre uzunluğunda, 81.6 milimetre genişliğinde, 7.9 milimetre ile 8.7 milimetre arasında değişen kalınlıklarda ve yaklaşık 177 gram ağırlığında üretildi.
Android’den güç alıyor
G Flex’in, 6 inç dokunmatik ekranıyla phablet profili çizdiğini söylemek mümkün. OLED kullanan kavisli ekran, 1280 x 720 piksel çözünürlüğünde geliştirilmiş. Android 4.2.2 işletim sistemini çalıştıran telefon, 2.26 GHz saat hızında görev yapan dört çekirdekli Qualcomm MSM8974 Snapdragon 800 yongada sistem çözümünden, 450 MHz saat hızında görev yapan Adreno 330
grafik işlem biriminden ve 2 GB LP-DDR3 RAM’den güç alıyor.
13 MP kameraya sahip32 GB’lık eMMC dahili depolama alanına ve microSD kart girişine yer verilen akıllı cihazın ön yüzüne 2.1 megapiksel çözünürlüğünde kamera; arka yüzüne ise 13 megapiksel çözünürlüğünde kamera konumlandırılmış.
Yükses ses kalitesi
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0 ve NFC (Near Field Commun- ication) gibi güncel teknolojilere ev sahipliği yapan akıllı cihaz, ayrıca Hi-Fi (24 bit / 192 kHz) düzeyinde ses kalitesi iddiası taşıyor. 3.500 mAh kapasiteli kavisli bataryayla donatılan G Flex’in önümüzdeki aydan itibaren pazara çıkması bekleniyor.
Ergonomik yaklaşım
LG kavisli tasarımı neden tercih ettiğini de şöyle açıklıyor: “Bu tasarım konuşma esnasında daha iyi ergonomi sağladığı gibi kullanıcı deneyimini farklı bir boyuta taşıyor. Örneğin video izlerken veya oyun oynarken kavisli ekranın oluşturduğu algı çok daha özel bir duygu oluşturuyor.”