logo

DYK Yaz Dönemi Başvuru 2021 Öğrenci ve Öğretmen Başvuru Ekranı! Destekleme ve Yetiştirme Kursları Başvuru Tarihleri 2021

DYK Yaz Dönemi Başvuru 2021 Öğrenci ve Öğretmen Başvuru Ekranı! Destekleme ve Yetiştirme Kursları Başvuru Tarihleri 2021

Destekleme ve Yetiştirme kurslarına başvurular alınmaya başladı. Adaylar ise internet üzerinden başvuru formu araştırıyor. İşte Destekleme ve Yetiştirme kursları başvuru 2021 tarihleri ve diğer detaylar…

DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI BAŞVURU 2021 TARİHLERİ

21 Haziran’da başlayan Destekleme ve Yetiştirme kursları başvuru işlemleri 27 Haziran 2021 tarihine kadar devam edecek.

Kurs sınıflarının oluşturulması 28 Haziran- 04 Temmuz 2021

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Okul ve kurum müdürlüğü tarafından e-Kurs Modülü üzerinden kurs merkezi olma başvurusu yapılır.

Kurs merkezi müdürlüğünce e-Kurs Modülü üzerinden açılacak kurslar teklif edilir, il/ilçe millî eğitim müdürlüğünün onayı ile açılır. Açılması uygun görülen kursların e-Kurs Modülü üzerinden alınacak kurs onay çizelgeleri, ilgili millî eğitim müdürlüğünce onaylanır.

Kursların açılış, kapanış, onay, öğretmen-öğrenci kayıt, ders programları vb. iş ve işlemleri e-Kurs Modülü (https://ogm.meb.gov.tr/kurslar ve https://e-kurs.meb.gov.tr) üzerinden yapılır.

Destekleme ve Yetiştirme Kursu Yaz Dönemi Öğrenci Başvuruları İçin Duyuru:

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Dönemi Destekleme ve Yetiştirme Kursları İs Takvimi

Kurs merkezi başvurularının alınması ve il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince onaylanması : 07-17 Haziran 2021

Öğretmen başvurularının alınması il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince onaylanması : 18-22 Haziran 2021

Öğrenci başvurularının alınması : 23-29 Haziran 2021

Kurs sınıflarının oluşturulması : 30 Haziran-04 Temmuz 2021

Kursların başlaması : 05 Temmuz 2021

Kursların tamamlanması : 27 Ağustos 2021

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

KURSLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Kursların başlaması 05 Temmuz 2021 tarihinde başlayacak.

KURSLAR NE ZAMAN BİTECEK?

Desteleme ve Yetiştirme kursları 27 Ağustos 2021 tarihinde sona erecek.

KURS MERKEZLERİ

Okul ve kurum müdürlükleri, iş takvimi doğrultusunda kurs merkezi müracaatını yaparak, Bakanlıkça belirlenen derslerden açmak istediği kursları e-Kurs Modülüne işler. Kurslar ders bazında açılır.

MEB DYK Yönergesi ve e-Kılavuzunda belirtilen planlama ve uygulamalar haricinde kaymakamlık veya valilik oluru ile herhangi bir kurs DYK kapsamında açılamaz. İş ve işlemleri e-Kurs Modülü üzerinden yürütülmeyen kurslar destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında değerlendirilemez.

Bünyesinde kurs açılan okulun veya kurumun müdürü kurs merkezi müdürüdür. Kurs merkezi müdürü; kursun işleyişini, düzen ve disiplini sağlayıcı gerekli tedbirleri alır, kurs çalışmalarında plân ve programların uygulanmasını sağlar, kurs öğretmenleri tarafından hazırlanan ders planlarını inceleyip onaylar. Onaylanan planların kurs öğretmenleri tarafından uygulanmasının takibini ve DYK Yönergesi hükümlerine göre kendisine verilen diğer görevleri yerine getirir.

Kurs merkezi müdürü, kursa başvuru yapan kadrolu öğretmenlerin e-Kurs Modülü üzerinden sınıflara atamasını yapar, ihtiyaç olması hâlinde e-Kurs Modülünü kullanarak il/ilçe komisyonundan ders ücreti karşılığında görevlendirilmek üzere öğretmen talebinde bulunur.

Kurs merkezleri, görev verildiği hâlde girebilecekleri azami ders saatini dolduramayan öğretmenlerin e-Kurs Modülü üzerinden diğer kurs merkezi tercihlerinde de görev alabilmesini sağlar.

Kursların hangi gün ve saatlerde yapılacağını gösterir program ile program değişiklikleri kurs merkezi müdürlüklerince ilan edilir. Kurs merkezi müdürü, kurs plan ve programlarının uygulanmasını sağlamak amacıyla gerekli tedbirleri alır.

Kurslar, kurs merkezi müdürlüğünce yönetilir. Kurslarla ilgili iş ve işlemleri yürütmek amacıyla bir müdür yardımcısı görevlendirilir.

Kurs merkezi müdür yardımcısı; kurslarda görev alan öğretmen ve personel ile kurslara katılan öğrencilere ilişkin devam, devamsızlık, disiplin ve benzeri diğer iş ve işlemler ile kurs çalışmalarında yönetici, öğretmen ve personele yapılacak ücret ödemelerine ilişkin işlemleri yürütür.

Kurs merkezi müdürü tarafından kendisine verilen nöbet görevini yerine getirerek kursla ilgili verilecek diğer iş ve işlemleri yürütür.

Kurslarla ilgili olarak kurs merkezlerinde; öğrenci/kursiyer yoklama defteri, kurs ders defteri, gelen ve giden yazı dosyası, kurs ders plânları dosyası ile denetim defteri tutulur. DYK Yönergesi kapsamında bu fıkra gereği yapılan iş ve işlemler elektronik ortamda da yürütülebilir. Kurs programlarının hazırlanmasında; kursun destekleyici ve yetiştirici nitelikte olmasına dikkat edilir.

Kurslarda görevli öğretmenler arasından nöbetçi öğretmen görevlendirilir.

Kurslara katılan öğrencilerin kazandıkları bilgi ve becerileri ölçmek amacıyla kurs merkezinde kurs saatleri içinde kurs açılan derslerden her dönem il millî eğitim müdürlüklerindeki ölçme ve değerlendirme merkezleri koordinesinde kazanım kavrama ve değerlendirme sınavları ile izleme ve değerlendirme sınavları ayrıca kurs saatleri dışında EBA Akademik Destek Platformu üzerinden interaktif veya kurs saatleri içinde basılı materyal ile deneme sınavları yapılır. Ancak deneme sınavları ihtiyaç duyulması halinde Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde merkezi olarak da yapılabilir. İzleme ve değerlendirme sınavı sonuçları analiz edilerek eksikliği görülen konu ve kazanımlar tamamlanır. Ayrıca her dönem sonunda kurs açılan tüm derslerden Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce izleme ve değerlendirme ortak sınavı yapılır.

Kursların değerlendirilmesiyle ilgili yılsonu raporu kurs merkezi müdürlüklerince;

kursların sona ermesinden sonra 10 iş günü içerisinde il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine gönderilir.

Kurs merkezlerinin ısınma, temizlik, aydınlatma, kırtasiye ve bu kapsamdaki giderleri Bakanlıkça karşılanır.

Yönerge hükümlerine göre verilen diğer görevleri yapar.

Etiketler: » » »
Etiketler:, , ,