logo

İşsizlik Maaşı İçin Bekleyiş Sona Erdi! İşsizlik Maaşı Ne Zaman Yatacak? İşsizlik Maaşı Ödeme Tarihi 2020

İşsizlik Maaşı İçin Bekleyiş Sona Erdi! İşsizlik Maaşı Ne Zaman Yatacak? İşsizlik Maaşı Ödeme Tarihi 2020

İşsizlik maaşı için bekleyiş sona erdi. İŞKUR tarafından işsizlik maaşı alan vatandaşlara Bakan Selçuk’tan açıklama geldi. Haziran ayı işsizlik maaşı ödeme tarihleri öne çekildi. Peki, işsizlik maaşı ne zaman yatacak?

İşsizlik maaşı ne zaman yatacak? İşsizlik maaşı ödeme tarihleri vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. İşsizlik maaşını bekleyenlere Bakan Selçuk’tan önemli açıklama geldi. Haziran ayı işsizlik maaşları ödeme tarihleri öne çekildi. İşte, işsizlik maaşı ödeme tarihleri 2020.

Normalde 5 Temmuz’da yapılması gereken işsizlik ve kısa çalışma ödemeleri, yeni tip koronavirüs (COVID-19) tedbirleri kapsamında öne çekildi.

Haziran ayına ilişkin ödemeler, hafta başında başlayacak. İşsizlik ve kısa çalışma ödemeleri, hak sahiplerinin T.C. Kimlik numaralarına göre banka hesaplarına yatırılacak.

T.C. Kimlik Numaralarının son hanesi 0 olanlara 29 Haziran’da, 2 olanlara 30 Haziran’da, 4 olanlara 1 Temmuz’da, 6 olanlara 2 Temmuz’da, 8 olanlara ise 3 Temmuz’da ödemeler yapılacak.

IBAN bilgileri bulunmayanlara PTT üzerinden ödeme gerçekleştirilecek. Ödemeler, 3 Temmuz Cuma günü tamamlanacak.

İŞSİZLİK MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Haziran ayı işsizlik ödeneği ve kısa çalışma ödeneği ödemeleri, 29 Haziran tarihinden itibaren hesaplara yatacak.” dedi.

İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İş yerinizle sözleşmeyi feshettiğiniz tarihten en geç 30 gün sonra işsizlik maaşına başvuru yapmak gerekiyor. İŞKUR ofislerine gidip yüz yüze başvuru yapıldığı gibi www.iskur.gov.tr adresinden de online olarak başvuru yapılabilir.

Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ

2+8 = ?

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Etiketler:, , ,