logo

LGS 2022 Son Başvuru Tarihi

LGS 2022 Son Başvuru Tarihi

Birçok öğrencinin merakla beklediği LGS başvuruları başladı. Sınav başvuruları öncesinde Milli Eğitim Bakanlığı LGS başvuru kılavuzunu öğrencilerle paylaştı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS başvuru işlemlerinin belirlenen tarihler arasında Bakanlık tarafından merkezi olarak gerçekleştirileceğini ifade etti. Peki, LGS başvuruları ne zaman bitiyor, sınav ücreti ne kadar ? LGS sınavı ne zaman, başvurusu nasıl yapılıyor? Merak edilen bütün detaylar haberimizde…

Birçok öğrencinin merakla beklediği LGS başvuruları başladı. Sınav başvuruları öncesinde Milli Eğitim Bakanlığı LGS başvuru kılavuzunu öğrencilerle paylaştı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS başvuru işlemlerinin belirlenen tarihler arasında Bakanlık tarafından merkezi olarak gerçekleştirileceğini ifade etti. Peki, LGS başvuruları ne zaman bitiyor? Başvurular nasıl yapılıyor? Merak edilen bütün detaylar haberimizde…

LGS başvuruları ne zaman bitiyor?

Liseye Geçiş Sistemi Sınavı için başvurular 4-14 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

LGS başvuru ücreti ne kadar?

Liseye Geçiş Sistemi Sınavı için başvuru ücreti alınmayacak, LGS ücretsiz bir sınav olarak uygulanacak.

LGS sınav başvurusu nasıl yapılır?

Liseye Geçiş Sınavı başvuru için ek bir işlem yapmaya gerek kalmayacak. Otomatik başvuru işlemi, yurt içinde eğitim alan tüm 8. sınıf öğrencileri için gerçekleştirilecek. Yurt dışında e-okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrencilerse, başvuru işlemlerini yayımlanan kılavuzda bulunan formu doldurarak tamamlayacak.

LGS sınavı ne zaman?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Sınavı’nın 5 Haziran 2022’de uygulanacağını açıkladı.

LGS giriş belgesi ne zaman yayınlanacak?

LGS başvuru kılavuzunda yer alan bilgiye göre, sınav giriş belgeleri 27 Mayıs’tan itibaren e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden yayınlanacak. Öğrenciler sınav giriş belgelerini okul müdürlüklerinden alabilecek.

LGS BAŞVURU KLAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Öğrencilere “iyi gelenler listesi”

  • Sınav öncesi, nokta atışı çözümlere, sınav simülasyonuna ve öğrencileri motive edecek ‘iyi gelenler listesi’ yapmanın önemine dikkati çekti.
  • Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5 Haziran’da gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına sayılı günler kaldı. Türkiye genelinde 8. sınıfta öğrenim gören 1,2 milyon öğrencinin sınava katılması bekleniyor.
  • Açıklamada görüşlerine yer verilen LGS’nin bir zeka sınavı değil, emek sınavı olduğunu belirtti. Planlı çalışan ve motivasyonu yüksek olan öğrencilerin sınavda başarılı olduklarını, sınava sayılı günler kala adayları başarıya götürecek 7 önemli öneride bulundu.
  • “Hata analizlerine göre yapılacak konu kazanım çalışmaları sınava hazırlanırken çok önemlidir. Öğrenciler deneme dökümlerini incelemeli ve öğretmenlerin, psikolojik danışmanların yardımı ile odaklanacağı konuları belirlemeli. Ayrıca tüm öğrenciler eksik olduğu konulara göre çalışmalar gerçekleştirilmeli, konuların bittiği dönemle birlikte deneme çözümlerini artırmalı ve genel tekrar testlerine dönmeli.” değerlendirmesinde bulundu.
  • Zaman yönetimi testlerine değinerek, “Sınava iyi hazırlanmanın yanı sıra zamanı da doğru kullanmak gerekiyor. Öğrenciler her test veya deneme sınavının çözümünde süre tutmaya özen göstermeli, zaman yönetiminde kendisini zorlayan anları görmeli ve buna yönelik beceriler geliştirmeli.” bilgisini verdi.
  • İki aylık son düzlük olarak bilinen süreçte sınav simülasyonlarının önemi, öğrencilerin konuların bitimiyle birlikte genel tekrar testleri ve fasikül, branş veya genel deneme gibi farklı türden denemelerle öğrendiklerini gerçek sınav formatında, süre tutarak ölçebileceklerini kaydetti. Rutin oluşturmak adına hafta sonları gerçek sınav saatinde denemelerin de yapabileceğini kaydederek, şunları aktardı:
  • “MEB her ay LGS örnek soruları yayınlıyor. Bu sorular her ay mutlaka çözülmeli. Bunun yanı sıra sınava kalan bu kısa sürede, sene başından itibaren yayınlanmış sorular tekrar çözülebilir. Geçen senelerdeki çıkmış sorulara da göz gezdirmek gerekiyor. Öğrenciler süre kullanımı konusu üzerinde çalışmalı, süreyi dengeli ve artırarak kullanma, sorulara geri dönme gibi taktikler denemeli. Önemli ve zor sorularda zaman kaybetmemeyi, hatırlatıcı işaretler koyarak geri dönüp tekrar bakılmasını öneriyorum. Bu noktada her öğrenci kendini iyi tanımalı, sınav öncesinde hangi dersten başlayacağını netleştirmeli ve o stratejisini bu yönde geliştirmeli.”
  • Zaman yönetimi, turlama tekniği, sorulara tersten başlama, soru kitapçığını kapatma, nefes egzersizleri yapma, su içme ve beden kontrolü gibi uygulamaların kişinin sınavı doğru yönetmesine yardımcı olur, “Öğrenciler sınava kadar olan sürede düzen bozacak etkinliklerden uzak durmalı. Ancak kısa aralıklarla keyif aldığı programlar yapabilir. Sürecin son düzlüğünde görülen yorgunluk, durgunluk vb. psikolojik etkilere yönelik düzeni bozacak uzun aralar yerine kısa ve kolay çözümlerle ‘iyi gelenler listeleri’ oluşturulmalı.”

Kamumemurlar.com’u twitter’dan takip etmek için tıklayınız

Kaynak : Yeni Şafak

Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

9+1 = ?

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Etiketler:, , , , , , ,