logo

2022 Yılı Öğretmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu ve MEB Kılavuz Detayları

2022 Yılı Öğretmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu ve MEB Kılavuz Detayları

Milli Eğitim Bakanlığı 2022 yılı öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri ile ilgili duyuruyu yayımladı.

Öğretmen İl içi il içi yer değiştirme başvurusu, yayımlanan kılavuzun ardından tarihiyle araştırılmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2022 yılı öğretmen il içi ve iller arası atama takvimi ve duyurusunu yayımlandı. 2022 yılı il içi ve iller arası yer değiştirme işlemleri, MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği doğrultusunda yapılacak. İl içi isteğe bağlı yer değiştirmeler için başvurular 4-8 Temmuz’da; iller arası isteğe ve zorunlu yer değiştirme başvuruları ise 25 Temmuz-29 Temmuz’da gerçekleşecek.

Öğretmen il içi atama (yer değiştirme) başvuruları için geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı 2022 yılı öğretmenlerin il içi ve iller arası yer değiştirme takvimini yayınladı. MEB’in https://personel.meb.gov.tr/ adresinden yapılan açıklamaya göre okullarda kadrolu öğretmenlerin yer değiştirme talepleri, elektronik ortamda alınacak ve atamalar 1 Ağustos’ta ilan edilecek. Öğretmenler iller arası ve il içi atama başvurularını öğretmen ihtiyaç listesi (kontenjan) bilgisi ile yapacaklar. Peki, 2022 öğretmen il içi ve iller arası yer değiştirme başvuruları ne zaman? İşte, atama takvimi hakkında ayrıntılı bilgiler.

ÖĞRETMEN İL İÇİ YER DEĞİŞTİRME BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Öğretmenlerin 2022 yılındaki il içi istek, iller arası istek ve zorunlu çalışma yükümlülüğü, aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değiştirme takvimi duyuruldu. Buna göre il içi isteğe bağlı yer değiştirmeler için başvurular 4-8 Temmuz’da alınacak ve atamaların valiliklerce gerçekleştirilmesiyle sonuçların ilanı, 19 Temmuz’da olacak.

İLLER ARASI YER DEĞİŞTİRME VE ATAMALAR NE ZAMAN?

İller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme başvuruları 25-29 Temmuz 2022’de saat 16.00’a kadar alınacak. Atamalar 1 Ağustos 2022’de gerçekleşecek. Görevden ayrılma işlemi ise 2 Ağustos 2022 itibarıyla yapılacak. 

İL İÇİ VE İLLER ARASI İHTİYAÇ LİSTESİ AÇIKLANDI MI?

İl içi atama için kontenjanları için ihtiyaç listesi il milli eğitim müdürlükleri tarafından yayınlanıyor. İllerin aşağıdaki milli eğitim müdürlüğü resmi internet adresleri üzerinden il içi tayin atama ihtiyaç listesini görüntüleyebilirsiniz. Ancak konu hakkında henüz bir açıklama gelmedi.

ATAMALAR NASIL YAPILACAK?

İl içi yer değiştirmeler, hizmet puanı üstünlüğüne göre öğretmenlerin tercihleri de dikkate alınarak valiliklerce yapılacaktır. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecektir.

2022 YILI ÖĞRETMENLERİN İL İÇİ İSTEĞE BAĞLI YER DEĞİŞTİRME DUYURUSU

2022 Yılı Öğretmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Duyurusuna Ulaşmak İçin Tıklayınız.

Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

7+2 = ?

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Etiketler:, , , , , ,