logo

Burs Veren Kurum ve Kuruluşlar – 1

Burs Veren Kurum ve Kuruluşlar – 1

Burs Veren Kurum ve Kuruluşlar - 1-kamumemurlar.com

Türkiye Diyanet Vakfı Bursları-kamumemurlar.comTürkiye Diyanet Vakfı Bursları

Başvurular 16 Ekim 2013 tarihinde saat 17.00’da sona erecektir.

1- GENEL BURS

Yurtiçindeki Devlet Üniversitelerine ilk defa eğitime başlayanlar ile bir üst sınıfa başarısız dersi olmadan geçenlerden Vakfımıza müracaat eden ve aşağıda belirtilen puanlama kriterlerine göre en yüksek puan alan öğrenciden başlamak suretiyle sıralama yapılacaktır. Buna göre belirlenecek her bir aileden bir öğrenci olmak kaydıyla 2013-2014 öğretim yılına mahsus olmak üzere 8 ay süreyle (Kasım-Haziran) aylık net 100’er TL Genel Burs verilecektir.

Değerlendirme Kriterleri

-İmam Hatip Lisesi Mezunu veya Hafız Öğrenciler
-Annesi/Babası Diyanet İşleri Başkanlığı veya Türkiye Diyanet Vakfı Personeli Olan Öğrenciler
-Ailesinin ikamet etmiş olduğu İl dışında okuyan öğrenciler
-Annesi ve Babası Sosyal Güvenlik Kurumu (Bağ-Kur, SSK, Emekli Sandığı ) kapsamında olmayanlar veya Anne ve -Babanın aylık maaşları toplamı, (Anne-Baba dahil olmak üzere) bakmakla yükümlü olduğu fert sayısına bölündüğünde öğrenci başına düşen net gelir aşağıda belirtilen tutar aralığına göre işaretlenmesi gerekmektedir.
Annesi ve Babası SGK Kapsamında olmayanlar

Öğrenci başına düşen Net geliri 0 – 199 TL arası olanlar
Öğrenci başına düşen Net geliri 200 – 399 TL arası olanlar
Öğrenci başına düşen Net geliri 400 – 599 TL arası olanlar
Öğrenci başına düşen Net geliri 600 – 799 TL arası olanlar
Öğrenci başına düşen Net geliri 800 – 999 TL arası olanlar
Yükseköğretim kurumlarına ilk defa kayıt yaptıranların yerleşme puanı 400 ve üzeri olan öğrenciler (ilahiyat fakültesi dışındakilere 450 ve üzeri) ile ara sınıflar için YÖK’ün Eşdeğer Kabul ettiği 100’ lük sistem üzerinden 70 ve üzeri puanla bir üst sınıfa geçen öğrenciler
% 40 ve Üzeri Engelli Öğrenciler
Yetim veya Öksüz öğrenciler
Türkiye Diyanet Vakfı Yurtlar ve Sosyal Tesisler İktisadi İşletmesine bağlı Öğrenci Yurtlarında kalan öğrenciler
* Açık öğretim fakültesinin örgün öğretim bölümleri dışında kalanlar, yabancı uyruklu öğrenciler, Askeri/Polis okulları, Master/Doktora ile Uzaktan eğitim programındaki öğrenciler hariç.

2- ÖZEL DESTEK BAŞARI BURSU

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Vakfımızın faaliyetlerine öğrencilik süresince ve mezun olduktan sonra da gönüllü olarak yardımcı olmaları maksadıyla (gerektiğinde bu öğrencilerden uygun görülenler mezun olduktan sonra Vakfımız bünyesinde de istihdam edilebileceklerdir.)

İmam-Hatip Lisesi Mezunu veya Hafız olan öğrencilerden seçilmek kaydıyla, Hukuk, Tıp, Mühendislik (Yerleşme Puanı 350 ve üzeri olan Vakfımızca uygun görülecek Mühendislik Bölümlerinden), Mimarlık ve İlahiyat Fakültelerinde öğrenim gören ve üniversiteye ilk defa 2013 yılında kayıt yaptıran öğrenciler içerisinden müracaat edenlerin ÖSYM yerleşme puan sıralamasına göre en yüksek puan alan öğrenciden başlamak suretiyle belirlenecek öğrencilere* (bir üst sınıfa başarısız dersi olmadan dönem sonu not ortalaması YÖK’ün eşdeğer kabul ettiği 100’lük sistem üzerinden 70 ve üzeri puanla geçmek şartıyla) normal öğrenim süresince 8 ay süreyle (Kasım-Haziran) 300’er TL Özel Destek Başarı Bursu verilecektir.
* Bu öğrencilere özgü Şubelerimiz ve Vakıfça düzenlenecek her türlü faaliyet ve programlara katılma ile verilecek akademik çalışmaları yerine getirme zorunluluğu bulunmaktadır.

3- LİSANSÜSTÜ – AKADEMİK BURSU

Akademik seviyede eleman yetiştirilmesi maksadıyla,
İmam-Hatip Lisesi Mezunu veya Hafız olup yurtiçinde herhangi bir İlahiyat Fakültesinde Yükseklisans – Master veya Doktora öğrenimlerine ilk defa 2013 yılında kayıt yaptıran ve SGK Kapsamında herhangi bir işte çalışmayan (Din Görevlileri hariç) öğrencilerden;

– Lisans Bitirme Notu, Dil Puanı ve Akademik ve Lisansüstü Eğitim (ALES) sınavlarının ortalamasına göre en yüksek puan alan öğrenciden başlamak suretiyle belirlenecek Yükseklisans-Master öğrencilerine 300’er TL burs verilecektir.
(Bu öğrencilerin her kayıt yenileme döneminde öğrenimlerinin devam ettiğini ve SGK Kapsamında herhangi bir işte çalışmadıklarını belgelemeleri gerekmekte olup, bu öğrencilere normal öğrenim sürelerince uzatma olmaksızın toplam 2 yıl üzerinden her yıl 8 ay süreyle ödeme yapılır.)
– Yüksek Lisans Bitirme Notu, Dil Puanı ve Akademik ve Lisansüstü Eğitim (ALES) sınavlarının ortalamasına göre en yüksek puan alan öğrenciden başlamak suretiyle belirlenecek Doktora öğrencilerine 500’er TL burs verilecektir.
(Bu öğrencilerin her kayıt yenileme döneminde öğrenimlerinin devam ettiğini ve SGK Kapsamında herhangi bir işte çalışmadıklarını belgelemeleri gerekmekte olup, bu öğrencilere normal öğrenim sürelerince uzatma olmaksızın toplam 4 yıl üzerinden her yıl 12 ay süreyle ödeme yapılır)
*Bu öğrencilere özgü Şubelerimiz ve Vakıfça düzenlenecek her türlü faaliyet ve programlara katılma ile verilecek akademik çalışmaları yerine getirme zorunluluğu bulunmaktadır.

4- ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUĞU BURSU

Yurtiçindeki Devlet Üniversitelerine ilk defa eğitime başlayanlar ile bir üst sınıfa başarısız dersi olmadan geçenlerden Vakfımıza müracaat edenler içerisinden belirlenecek Şehit veya Gazi Çocuğu öğrencilerine 2013-2014 öğretim yılına mahsus olmak üzere 8 ay süreyle (Kasım-Haziran) aylık net 100’er Sosyal içerikli Burs verilecektir.
Bu öğrencilerin seçimi; 2013 yılında ilk defa kayıt yaptıran öğrenciden başlamak suretiyle ÖSYM Yerleşme Puanına göre en yüksek puan alan öğrenciden başlamak süretiyle sıralama yapılır, kontenjanın yine de dolmaması halinde ara sınıf öğrencilerin dönem sonu not ortalamasına bakılarak sıralama yapılır.

MÜRACAAT ESNASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR:

– Müracaatlar 16 Eylül 2013 tarihinde başlayacak olup, 16 Ekim 2013 tarihinde saat 17.00’da sona erecektir.
– Müracaatların değerlendirilmesi elektronik ortamda doldurulan formdaki bilgilere göre yapılacağından müracaatların hatasız, eksiksiz, başvuru kılavuzuna uygun doldurulması gerekmektedir. Bu konu ile ilgili sorumluluk öğrenciye ait olacaktır. Aksi halde herhangi bir düzeltme yapılamayacağından konu ile ilgili yazılı ve sözlü talepler dikkate alınmayacaktır.
– Belirlenen süre içerisinde herhangi bir sebeple elektronik ortamda müracaat yapamayan öğrencilerin yazılı talepleri dikkate alınmayacaktır.
– Başvuru kılavuzunda açıklanan şartları taşımadığı hâlde müracaat eden öğrencinin ismi aday burs listesinde ilan edilmiş olması öğrenciye kesin burs alma hakkı tanıdığı anlamına gelmez.
– Her bir öğrencinin sadece bir defa müracaat hakkı bulunduğundan, aday öğrenciye ait kimlik bilgilerinin mutlaka nüfus cüzdanına uygun olması, ayrıca T.C. Kimlik numarasının mutlaka doğru olarak yazılması gerekmektedir.
– Yapılan değerlendirme sonucunda aday burs kazanan öğrencilerden müracaatlarındaki beyanlara istinaden istenecek belgeler ile elektronik ortamda yapılan müracaatların karşılaştırılması sonucunda beyana uymayan bir durum tespit edilenlerin müracaatları iptal edilecektir.
– Genel Burs Kategorisi öğretim yılı ile sınırlı olduğundan 2012-2013 öğretim yılında Vakfımızdan bu kategoriden burs alan öğrenciler müracaatlarını yenileyeceklerdir.
– Genel Burs kategorisinde öğrenci başına düşen net gelir hesaplaması yapılırken ailenin Eylül 2013 ayına ait aylık maaşları toplamı, aile reisinin bakmakla yükümlü olduğu fert sayısına (Anne-Baba dahil) bölünerek hesaplama yapılacaktır.
– Açıköğretim fakültesinin örgün öğretim bölümleri dışında kalan öğrencilerin, Yabancı Uyruklu öğrencilerin, Askeri/Polis okulları öğrencilerin, Ek süre öğrenim gören (artık yıl) öğrencilerin ve Uzaktan Eğitim programındaki öğrencilerin müracaatları kabul edilmeyecektir.
– Öğretim kurumundan ayrılmanız, çıkarılmanız veya geçici olarak uzaklaştırılmanız, kayıt dondurmanız ile doktora veya master kategorisinde müracaat eden din görevlileri hariç asgari ücret ve üzeri düzeyde devamlı gelirle herhangi bir işte çalıştığınız tespit edilmesi halinde bursunuz iptal edilir.
– Vakfımızca verilen burslar karşılıksızdır.
– Bursiyerler ile ilgili ihtiyaç duyulması halinde bilgilendirme ve yazışmalar e-mail adresinden yapılacağından, müracaat formundaki mail kısmına aktif olarak kullandığınız maili mutlaka doldurmanız gerekmektedir.
– Müracaat ettikten sonra müracaat tarihleri arasında başvuru güncellemesi yapabilirsiniz.
– Hesap numaraları öğrencilerin kendi adlarına olması gerekmektedir. (Velisi veya başkası adına açılan hesap numarası olmayacaktır.)
(Bursiyerlere ait ödemeler sadece 00158 ile başlayan Vakıfbank Bankomat Hesap Numaralarına yapılmaktadır. Farklı bankalara ait hesap numaralarına burs çıksa dahi ödeme yapılamayacaktır.)

SONUÇLAR: Değerlendirme sonuçları Kasım 2013 ayı içerisinde www.diyanetvakfi.org.tr adresinde ilân edilecektir.

ÖNEMLİ UYARI: Öğrenciler aşağıdaki Burs Türlerinden kendilerine uygun olan sadece birisini belirledikten sonra Müracaatını elektronik ortamda gerçekleştirecektir. Bu sebeple, Başvurunuzu yapmadan önce kılavuzu dikkatlice okuduktan sonra “Elektronik Başvuru Formunu” doldurunuz.

Burs Başvuru Formu İçin Tıklayınız

 

Dostlar Derneği Burs Duyurusu-kamumemurlar.comDostlar Derneği Burs Duyurusu

Dostlar Derneği, 2013-2014 öğretim yılında da herhangi bir yükseköğretim kurumunda okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilere Ekim 2013 tarihinden başlamak üzere 8 ay süreyle ayda 125 TL burs verecektir.

Burstan yararlanmak isteyenler aşağıdaki linkten başvuru formunu online/interaktif olarak eksiksiz doldurup Dostlar Derneğine başvurularını yapacaklardır. Başvurular Dernek Yönetimi tarafından değerlendirilip burs verilecek kişilere e-posta ile bilgi verilecektir. Başvurular 17 Ağustos 2013 ile 30 Eylül 2013 tarihleri arasında yalnızca Dernek Sitesi (www.dostlardernegi.org) üzerinden yapılabilecektir.

Not:-Aktif kullanılan doğru bir e-posta hesabınızın olması iletişim için gereklidir.
-İki adet dernek üyesinin referansı olması gerekmektedir.

 

Kilis Vakfı 2013-2014 Burs Duyurusu-kamumemurlar.comKilis Vakfı 2013-2014 Burs Duyurusu

Kilis Vakfı’nın 20 yıldır verdiği burs ve yurt hizmeti devam ediyor.

Yurtta Kalmak İçin;

1) İstanbul’da devlet üniversitelerinden birini kazanmış olmak
2) Kilis nüfusuna kayıtlı olmak
3) Kilis’te ikamet etmiş olmak
4) Lise diploması fotokopisi
5) Üniversite kayıt belgesi
6) Nüfus cüzdanı ve fotokopisi
7) Savcılık belgesi
8) 6 adet fotoğraf
9) Yurtta doldurulacak yurt giriş formu

Burs Müracaatları İçin;

1) İstanbul devlet üniversitelerinden birini kazanmış olmak
2) Kilis nüfusuna kayıtlı olmak
3) Kilis’te ikamet etmiş olmak
4) Lise diploması fotokopisi
5) Nüfus cüzdanı fotokopisi
6) Üniversite kayıt belgesi
7) 2 adet fotoğraf
8) Kilis Vakfı’ndan alınarak doldurulacak ‘’burs talep formu’’ nun mahalle muhtarında onaylatılması
Not: 1- Yeni kayıt olan öğrenciler kayıt sonrası Kilis Vakfı’na uğrayarak talepte bulunurlar.
2- Eskiden kayıtlı öğrenciler de sınıf geçme belgelerini Ekim ayının 25’ine kadar Kilis Vakfı’na teslim ederler.
Adres: Topkapı Mah. Kürkçü Bostan Sk. No: 3 Topkapı / İstanbul
Tel: 0212 531 50 37
Fax: 0212 534 72 24

 

Yağmur Damlası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Bursu-kamumemurlar.comYağmur Damlası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Bursu

2013-2014 Akademik Yılı Burs Başvuru ve İşlemleri 16 Eylül 2013 Tarihinde Başlayıp 5 Ekim 2013 Tarihi Mesai Bitiminde Sona Erecektir.

1- Anılan tarihlerden önce veya sonra yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.
2- Dernek tarafından temin edilecek burslar, öncelikle geçen yıl burs alan öğrencilerden başarılı olanlara verilecektir.
3- Artan burs olması halinde yeni başvurular değerlendirilecektir.
Detaylı bilgi ve başvuru için 0312. 473 76 76 no’lu numarayı arayabilirsiniz.

Burs Başvuru Formu İçin Tıklayın!

 

Bereket Vakfı Lisans ve Doktora Bursu-kamumemurlar.comBereket Vakfı Lisans ve Doktora Bursu

– Bereket Vakfı, Sadece Doktora ve Lisans Bursu Vermektedir.
– Başvurular, 30 Eylül 2013 Tarihinde Sona Erecektir.

LİSANS

BAŞVURU ADIMLARI

1. Adım

Üyelik Bilgilerinizi eksiksiz doldurduktan sonra, sağ alt köşede bulunan “”başvuruya devam et ” butonunu tıklayarak “Burs İstek Formu” na geçiniz.
2. Adım

Bu formda, durumunuza uygun işaretlemeler yapınız. Durumunuza uymayan seçeneklerde “hiçbiri” seçeneğini mutlaka işaretleyiniz. Cevaplar tamamlandıktan sonra formun sağ alt köşesinde bulunan “devam” butonunu tıklayınız.
3. Adım

Gelen ekranda işaretleme yaptığınız bilgilerinizi kontrol ediniz. Formda değişiklik yapmak istediğiniz seçenekler var ise “geri” butonunu tıklayarak değişikliklerinizi yapınız. Sonra “devam” butonunu tekrar tıklayarak son adıma geliniz.

4. Adım

Son adımda, başvuruyu kendiniz yaptığınıza ve bilgilerinizin doğruluğunu kontrol ettiğinize dair “onay kutucuğunu” işaretleyiniz ve formun sağ alt köşesinde bulunan “formu gönder” butununu tıklayarak formu vakfa ulaştırınız

ÖNEMLİ UYARILAR!

İki yıllık Meslek Yüksek Okulu, dört yıllık Yüksekokul öğrencisi veya %100´ün altında burslu Özel Üniversite öğrencisi olduğu halde farklı bilgiler üzerinden başvuru yapan ve bursiyer adayı seçilen öğrencilerin belgeleri değerlendirmeye alınmayacağından bu öğrenciler belge göndermemelidirler. Başvuru formu gönderildikten sonra sadece üyelik bilgilerinde güncelleme yapılabilecek, “Burs İstek Formu”nda değişiklik yapılmayacaktır. Bu nedenle burs başvurusunun bizzat öğrenci tarafından yapılması gerekmektedir.

HESAP NUMARASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA…

Üyelik bilgilerindeki banka hesap bilgileri bölümü, sonuçlar açıklandıktan sonra “bursiyer adayı” seçilen öğrenciler tarafından doldurulacaktır. Başvuru esnasında hesap açtırma zorunlu değildir.

Başvuru Formu İçin Tıklayın!

DOKTORA

ÖNEMLİ UYARI

Başvuru formu gönderildikten sonra sadece üyelik bilgilerinde güncelleme yapılabilecek, “Burs İstek Formu”nda değişiklik yapılmayacaktır. Üyelik bilgilerindeki hesap bilgileri bölümü, Kasım 2013´te sonuçların e-mail adresine bildiriminden sonra “bursiyer adayı” seçilen öğrenciler tarafından doldurulacaktır.

Başvuru Formu İçin Tıklayın!

 

Atatürkçü Düşünce Derneği Bursu-kamumemurlar.comAtatürkçü Düşünce Derneği Bursu

Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından orta ve yüksek öğrenim öğrencilerine eğitimlerini sürdürebilmeleri için verilen Burslar

Burs başvurusu: öğrencinin devam edeceği okulun bulunduğu yerdeki ADD Şubesine veya Genel Merkeze doğrudan yapılır.
Başvuru zamanı:

a) Ortaöğretim öğrencileri için 15 Ağustos -15 Eylül
b) Yükseköğretim öğrencileri için 1 Eylül – 1 Kasım arasındadır.

Burs tutarı ve sayısı: Şubeler; burs verecekleri öğrenci sayısı 5-10 arasında ise 1 (bir) / 11-25 arasında ise 2 (iki) / 26 ve üzeri ise 3 (üç) burs bedelini Genel Merkez kontenjanı olarak ayırır ve burs karşılığını Genel Merkez Burs Hesabına (Vakıfbank Maltepe Şubesi İBAN: TR120001500158-007287712934) burs ödeme tarihleri itibariyle banka yoluyla ulaştırır. Genel Merkez bu kontenjanları, Genel Merkez bünyesinde yine burs olarak kullanır.

Yöntem: a) Öğrenci; “Burs Başvuru Formu”nu (Ek-1), okulunun olduğu yerdeki şubeden alır, doldurur, Şubeye teslim eder.
b) Şube Yönetim Kurulu, (Ek-1)’e uygun başvuruda bulunanları görüşmeye çağırır. “Anket Formu” (Ek-2) doldurtur ve Burs yönergesinin 9. Maddesi gereğince önce bireysel olarak adayın değerlendirmesini bireysel değerlendirme formuna yazar (Ek-3). En az iki yönetim kurulu üyesinin katılımıyla yapılan bu görüşme sonucunda varılan kanaat (Ek-4 Değerlendirme Formu Birleştirme Tutanağı) imza altına alınır.

c) Görüşme Tutanağı ve ekleri (Ek-1, Ek-2, Ek-3, Ek-4) Genel Merkeze gönderilir. Genel Merkezin (onayının) şubeye bildirimi üzerine burs işlerlik kazanır. Şube, Yönetim Kurulu kararı ile burs ödemesine başlar.

Burs Ödemesi: Şubelerde açılacak ayrı bir banka hesabında burs havuzu oluşturulur. Bütün burs kazanımları bu havuza aktarılır. Şubelerce yapılacak ödemeler bu havuzdan Şube Yönetimi tarafından makbuz karşılığı (kural olarak elden verilir) ortaöğretim için Eylül, Yükseköğrenim için Kasım ayı itibariyle başlar. Burs süresi öğrencinin başarısına bağlı olarak 1 yıldır. Şube yönetiminin alacağı kararla gün tespit edilerek ödenir.

Burs alanların durumunun izlenmesi: Burs alan öğrencinin dernek etkinliklerine, Şube Gençlik Kolu çalışmalarına katılabilmesi gereklidir ve sağlanmalıdır. Burs alanların şube çalışmalarına katkılarının sağlanması, görev paylaşımlarına hazırlanmaları ve bu konularda bilgilendirilmeleri esastır. Buna dair katılım programları Şube Yönetimince yapılır.
Burs Bilgi Bankası kayıt bilgileri Şube Yöneticilerinin sorumluluğu altındadır, bu bilgilerin Genel Sekreterliğe süresi içinde bildirilir.

Değiştirilmiş haliyle yeni burs yönergesi için tıklayın

 

Aysın – Rafet Ataç Kültür ve Eğitim Vakfı-kamumemurlar.comAysın – Rafet Ataç Kültür ve Eğitim Vakfı

Burs başvurusunda bulunacak olan adaylar en geç 30 Eylül 2013 tarihine kadar evraklarını eksiksiz olarak elden teslim edecek  veya posta yolu ile göndereceklerdir.

Postadaki gecikmelerden Vakıf sorumlu değildir.

Evrakların teslim adresi :

Aysın-Rafet Ataç Kültür ve Eğitim Vakfı /Hatice Sezer’in dikkatine
Abide-i Hürriyet Cad.Arpasuyu Sok. Ataç Han No.18 Osmanbey-Şişli-İST.

Mail yoluyla başvuru veya eksik evrak ile başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır.
Kazanan bursiyerler bilahare web sayfamızda açıklanacaktır.

AYSIN-RAFET ATAÇ KÜLTÜR VE EĞİTİM VAKFI BURS YÖNETMELİĞİ

Amaç :

Madde 1- Burs programının amacı Gümüşhane’deki Aysın-Rafet Ataç İlköğretim Okulu ile bu ildeki diğer ilköğretim ve lise okullarından, Ardahan,Kars,Erzurum illerindeki ilköğretim ve liselerden mezun olan öğrencilere öncelik tanımak suretiyle Türkiye’deki Yükseköğretim Kurumlarında okuyan yardıma muhtaç ve başarılı öğrencilere karşılıksız burs vererek, onların eğitim ve öğrenimlerini başarı ile tamamlamalarına ve ülkemize yararlı bireyler olarak yetişmelerine yardımcı olmaktır.

Vakıf özel üniversitelerde %100 veya %50 burslu okuyan öğrenciler ile yüksek lisans öğrencilerine burs veremez.
Önceki yıllarda vakıftan burs alıp alttan 2 dersten fazla borçlu geçtiği için bursu kesilen öğrencilerin daha sonraki yıllarda tekrar başvuru yapması halinde vakıftan tekrar burs alamazlar.

Tanımlar :

Madde 2- Bu yönetmelikte adı geçen Vakıf Yönetimi; Aysın-Rafet Ataç Kültür ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu’nu kapsamaktadır.

Başvuru Koşulları :

Madde 3- Burs almak için başvuran öğrencilerin aşağıda belirtilen koşulları taşıması gerekmektedir :

a) Türk vatandaşı olmak
b) Adli sicil kaydı bulunmamak
c) Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine bağlı, ulusal duyguları ve karakteri bakımından güvenilir olmak
d) Maddi bakımdan yardıma ihtiyacı bulunmak
e) Başarılı ve örnek öğrenci olmak
f) Öğrenim ve katkı kredisi ile kredi ve yurtlar kurumu (KYK) haricinde başka bir resmi veya özel kuruluştan (vakıf,dernek,v.s.) burs almıyor olmak
g) Kazanç getiren sürekli herhangi bir işte çalışmıyor olmak

Bursların Süresi ve Miktarı :

Madde 4- Burslar, eğitim süresi içinde olmak kaydı ile Ekim-Mayıs ayları arasında 8 (sekiz ) ay süre ile verilir. Verilecek bursiyer sayısı ve miktarı her yıl Vakıf Yönetimince belirlenir.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler :

Madde 5- Öğrenciler, aşağıda yazılı belgeleri Vakıf Yönetimine teslim ederler :
a) Vakıf Yönetiminden alınmış ve doldurulmuş Burs Başvuru ve Öğrenci Tanıtım Formu
b) Nüfus Cüzdanı örneği veya fotokopisi
c) 2 adet vesikalık fotoğraf
d) Adli sicil belgesi
e) Öğrenim gördüğü Yükseköğrenim Kurumundan alınan öğrenci olduğunu gösteren belge
f) Ders durumunu gösteren belge ( transkript Hazırlıktan 1. sınıfa geçen öğrencilerden istenmez )

Başvuruların Değerlendirilmesi :

Madde 6- Başvuruda bulunan öğrenci adaylarının durumu Vakıf Yönetimi tarafından değerlendirilir. Başvuruların değerlendirilmesinde öğrenci adaylarının aile, fakülte veya okuduğu okul, maddi ve kişisel durumları göz önüne alınarak değerlendirmeleri yapılır. Yapılacak değerlendirmede, Vakıf Yönetimince gerekli görüldüğü takdirde ilgili makamların da görüşü alınır.

Eski bursiyerlere 8. maddede belirtilen koşullardan herhangi birinin meydana gelmemesi ve başarılı olmaları halinde, bir sonraki yılda da burs verilmesine devam edilebilir.
Başvuru koşullarına uygun olduğu İdare Makamlarınca, yetkili Yükseköğretim Kurumlarınca veya eğitim amaçlı kurulmuş olan Vakıf veya Derneklerce tasdik edilen öğrenciler hakkında bu Yönetmeliğin 5. maddesinde belirtilen belgeler istenmeyebilir.

Bursiyerlerin Başarı Durumu :

Madde 7- Genel anlamı ile bursiyerlerin başarısı, burs almak için başvuran öğrencinin, bütün derslerinden başarılı olması şeklinde değerlendirilir.

Ayrıca, lisans eğitimi alan öğrencilerden, alt sınıflardan en fazla iki dersi bulunanlar da gerekli olan hallerde başarılı sayılabilirler.
Vakıf Yönetimi,burs verdiği öğrencinin başarılı olup olmadığını tespit edebilmesi amacıyla, öğrencinin her dönem başı önceki dönem boyunca sınavlarından aldığı notlarını ve bölümüne bir sonraki dönem için kaydolduğunu kanıtlayan belgeleri ibraz etmek zorundadır.

Bursun Kesilmesi :

Madde 8- Burslar aşağıda belirtilen hallerde kesilecektir :
a) Öğrencinin devam etmekte olduğu öğretim kurumunu bitirmesi
b) Öğrencinin başarısız olması, sınıfta kalması,
c) Öğrencisi bulunduğu öğretim kurumunca, geçici veya sürekli okuldan uzaklaştırma cezası ile cezalandırılması veya gerek okul içinde, gerek okul dışında öğrencilik vakarına yakışmayan bir halinin tesbit olunması
d) Öğrencinin siyasetle uğraşması
e) Öğrencinin herhangi bir kuruluşta sürekli ve ücretli görev alması
f) Öğrencinin “ Burs Başvuru ve Öğrenci Tanıtım Belgesi”ni gerçeğe aykırı olarak doldurduğunun anlaşılması
g) Öğrenim ve katkı kredisi ile kredi ve yurtlar kurumu (KYK) haricinde başka bir resmi veya özel kuruluştan (vakıf,dernek,v.s.) burs aldığının tespiti
h) Vakıftan burs alırken tekrar ÖSYM sınavlarına girip 1. sınıftan yeniden başlaması

Başvuru Dilekçesi İçin Tıklayın

Öğrenci Tanıtım Formu İçin Tıklayın

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haber ve içeriklerin tüm hakları www.kamumemurlar.com’a  aittir. Köşe yazısı/haber ve içeriklere ” www.kamumemurlar.com ” biçiminde bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır.

Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

9+3 = ?

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Etiketler:, , , , , ,